EKSKLUZIVNO

Toni Gojanović za "Dnevni avaz": Nemam ništa protiv da me “Uspjeh” obilježi

Danis je toliko napravio i ima toliko bitnih projekata iza sebe da mu je ovo samo jedna od stvari u nizu koje je radio

Gojanović: Utjelovljuje nezaposlenog Kikija

Piše: N. AJNADŽIĆ

16.1.2019

Hrvatski glumac Toni Gojanović niže uspjehe u poslovnom svijetu. On je zvijezda “Uspjeha”, prvog televizijskog ostvarenja našeg oskarovca Danisa Tanovića, koje se početkom januara počelo prikazivati na HBO-u. To je, ujedno, i prva regionalna serija koja se radi u produkciji ove kuće.

Odlične reakcije

Publika iz čitavog regiona nestrpljivo je čekala prve epizode, a reakcije su odlične i, sudeći prema komentarima, Tanović je još jednom pogodio.

Publika je, osim toga, oduševljena Gojanovićevim angažmanom u ovoj kriminalističkoj i dramskoj seriji. On glumi Kikija, čovjeka bez posla, a ujedno je i narator serije i na neki način publici otkriva put do uspjeha.

Gojanovića je naš poziv zatekao u Njemačkoj, gdje već dugo živi. Iako nije previše medijski eksponiran, rado je pristao govoriti za “Dnevni avaz” i podijeliti s nama svoje utiske.

- Presretan sam što je serija za kratko vrijeme postigla veliki uspjeh. Kad radiš neki projekt, nikad ne znaš kako će to ispasti na kraju. Tu je toliko segmenata i, kad se sve to skupi, ne znate kakve će biti reakcije i odjek publike. Naravno, dajete 100 posto od sebe i to su, zaista, ovog puta učinili svi oni koji su bili uključeni u ovu produkciju. Počevši od reditelja Danisa Tanovića, scenariste, produkcije, kolega glumaca... Svi su od sebe dali sve i vjerovali u projekt. Kad se sva ta pozitivna energija i volja skupi, to mora uroditi plodom. HBO je napravio i sjajnu promotivnu kampanju, kojoj svjedočimo ovih dana – rekao je Gojanović.

On je debitirao u kultnoj “Karauli”, čiju režiju potpisuje Rajko Grlić, kad je osvojio publiku ulogom vojnika i doktora Siniše Siriščevića. A kad je u pitanju saradnja s najboljim bh. rediteljem,

Gojanović kroz smijeh govori:

- Mislim da je Danis toliko napravio i da ima toliko bitnih projekata iza sebe da mu je ovo samo jedna od stvari u nizu koje je radio. Kad osvojite Oskar, mislim da je to ono što vas obilježi. Što se mene tiče, bilo bi mi drago da me “Uspjeh” obilježi. To je uloga koja mi mnogo znači i zavolio sam je. Ako to bude tako, nemam ništa protiv.

Stvar ukusa

S obzirom na to da se radi o kriminalističkoj seriji, nasilje je skoro pa neminovno. A to koliko su ljudi u našoj državi i regiji otvoreni po tom pitanju, najbolje govori i činjenica da postoje oni koji smatraju da ima previše nasilja.

- To je stvar ukusa. Ako gledamo ostale HBO serije, mislim da smo mi još među onim blažim što se tiče nekakvog nasilja. Ali, naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje i ne mora se svima serija ni svidjeti – iskren je Šibenčanin.

Kaže kako mu Sarajevo nije strano te da će uskoro doći.

- Tu sam i poslovno vezan i imam mnogo prijatelja. Na koncu, i u djetinjstvu sam vrlo često navraćao s roditeljima tako da je sigurno da ću doći – kazao je Gojanović.

Kad krene kamera i kaže se “akcija”...

- U nekoliko projekata sam involviran, ali su i oni u raznim fazama realizacije. Znate kako je to u filmskom svijetu, dok ne krene kamera i dok se ne kaže “akcija”, bolje je ne govoriti o tome – kaže Gojanović.

S osmijehom na snimanje

- Teško mi je izdvojiti nešto sa snimanja. Toliko imam uspomena i lijepih dojmova. Mogu samo reći da sam zaista uživao u svakom trenutku snimanja serije. Svakog dana sam s osmijehom odlazio na snimanje i veselio se. I to je najbitnije – kazao je glumac.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.