SKANDAL Nakon pisma koje je javno uputila bh. reprezenatativcu

Advokat otkrio: Jeleni prijete tri godine robije zbog prijetnji Ognjenu Vranješu

Kurir.rs

Advokat Nebojša Perović analizirao je otvoreno pismo koje je Jelena Karleuša uputila Ognjenu Vranješu putem društvenih mreža, zbog prijetnji koje je iznijela. JK se pismom obratila nakon što su u javnost isplivale navodno njene porno-fotografije.

Ona mu je poručila da treba da se ubije odmah, da će se sve zlo vratiti njegovoj porodici, da je završio svoje, te da više nigdje neće zaigrati fudbal, prenosi Kurir.rs.

Međutim, kako je JK iznijela ozbiljne prijetnje fudbaleru, advokat Perović tvrdi da bi zbog toga mogla i krivično da odgovara.

- Rečenica gospođe Karleuše "Moj savjet ti je da se ubiješ odmah" eventualno može da sadrži navođenje drugog lica na samoubistvo, ali u slučaju da je ono pokušano ili izvršeno.

Dakle, ukoliko gospodin Vranješ pokuša samoubistvo ili isto izvrši, što naravno neće učiniti, onda bi to moglo da bude krivično djelo - objašnjava advokat i ističe da je sporna i rečenica u kojoj Karleuša kaže da će se "sve zlo vratiti njegovoj porodici".

- To može da sadrži elemente krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti, jer se može smatrati prijetnjom. Potrebno je da se gospodin Vranješ i njegova porodica uplaše od ovoga, osjete strah za svoju sigurnost, pa se onda može smatrati da je izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti. Ukoliko se javnost uznemirila, zaprijećena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, jer tada tužilaštvo djeluje po službenoj dužnosti, a može i na osnovu krivične prijave - zaključuje Perović.

Kako je Karleuša poručila fudbaleru da je "završio svoje", to se, prema riječima advokata, također može smatrati ugrožavanjem sigurnosti. Međutim, zbog krivičnog djela uvrede Vranješ može da podnese privatnu tužbu protiv JK, navodi Kurir.rs.

NA VRH

Podijeli članak na