VELIKAN

U Zagrebu održana premijera filma u kojem je Gregurević odigrao posljednju ulogu

Na premijeri su sve oči bili uprte u Matiju Prskalo koja je izgledala bolje nego ikad

Gregurević je u filmu tumačio lika Emila. Screenshot

Avaz.ba

17.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Zagrebu je održana premijera filma "Za ona dobra stara vremena" redatelja Eduarda Galića u kojemu je svoju posljednju ulogu odigrao Ivo Gregurević.

Gregurević je u filmu tumačio lik Emila, a uz njega se pojavljuju i Zijad Gračić, Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Mustafa Nadarević. 

Na premijeri su sve oči bili uprte u Matiju Prskalo koja je izgledala bolje nego ikad u elegantnoj crnoj haljinici i zlatnim čizmama.

Film je to o "izgubljenoj generaciji", a autori se pitaju: "Može li prijateljstvo preživjeti život?" Film je već dobio titulu jednog od najeksplicitnijih filmskih uradaka zbog brojnih scena seksa i golotinje.

- Kroz ljubavne scene željeli smo filmu dati ne samo dozu uzbuđenja nego i što realniji prikaz svakodnevice. Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje aktualno gotovo tri decenije - jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali - izjavio je producent i scenarist filma Dominik Galić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.