JET SET

Zašto Megan Markl uvijek nosi zgužvanu odjeću

Jedna od najvećih trendseterica i ikona stila današnjice

Megan Markl. Arhiv

Avaz.ba

18.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Od kada je postala vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl (Meghan Markle) se nametnula kao jedna od najvećih trendseterica i ikona stila današnjice.

Uvijek tip-top dotjerana u skupim dizajnerskim krpicama, što god je obukla, rasprodalo bi se u trenu, a postala je simbol elegancije i stila usprkos jednom modnoj pogrešci koju stalno ponavlja.  

Naime, Meganina odjeća je gotovo uvijek zgužvana, što nije promaklo modnim stručnjacima, a jedan od njih je za "Daily Mail" objasnio i zašto je to tako.

Bivši kreativni direktor brenda "Mulberry" Skot Henšal (Scott Henshall) tvrdi da se sve svodi na loš odabir tkanina. 

- Meganini stilisti bi trebali naučiti koje tkanine nisu sklone gužvanju i oblačiti ju u takve. Takve su, primjerice, sintetičke tkanine poput najlona i poliestera koje imaju slabu moć apsorpcije, ali se zato i manje gužvaju - smatra Henšal, koji im savjetuje da se ugledaju na Kejt Midlton (Kate Middleton), čiji su modni odabiri po tom pitanju obično puno pametniji od Meganinih.

- Pletiva, koja Kejt obožava, obično su načinjena od vune, pamuka i sintetičkih vlakana i manje su sklona gužvanju - savjetuje Henšal. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.