SVIJET MODELINGA

Maneken iz Banovića osvanuo u američkom magazinu

Radio kampanju za čuveni „Givenchy“

Dostović: Radio velike kampanje

Piše: Adi HODŽIĆ

20.1.2019

Emil Dostović iz Banovića, koji od kraja devedesetih godina živi u Americi, osvanuo je u američkom magazinu „La Palme“. Editorijal u ovom modnom magazinu izašao je početkom godine, a nekoliko stranica krasile su i fotografije našeg manekena. 

Sjajna produkcija

- Snimanje ovog editorijala me mnogo obradovalo zbog tima s kojim sam radio. Fotograf JD Forte ima odlično oko za modnu fotografiju i on radi s najvećim modnim kućama u Majamiju i Njujorku. Brendon Fogel (Brandon) je odličan stilista iz Los Anđelesa, dok je za make-up bila zadužena Nataša Katrina (Natasha). Produkcija je bila sjajna – ispričao nam je Dostović.

On iza sebe ima puno uspješnih modnih kampanja, ali zasigurno jedna od najvećih bila je ona za čuveni brend „Givenchy“ u Parizu, kada su njegove fotografije obišle svijet.

 Glavno lice

- Kad sam se preselio u Njujork, imao sam kasting zajedno s nekoliko stotina muškaraca, a od toga su odabrali 30 za „Givenchy Fashion Show“ u Parizu, među kojima i mene. Nisam puno očekivao, nego samo da vidim Pariz, to mi je bio san. Za taj šou su odlučili da ja posljednji izađem i zatvorim reviju. Poslije revije mi je prišao čuveni dizajner Rikardo Tiši (Riccardo Tisci) i rekao da ću biti sljedeće glavno lice za „Givenchy“ kampanju. Bio sam iznenađen i sretan. Poslije sam radio godinu ekskluzivno samo za njih i to neću zaboraviti do kraja života – prisjetio se maneken koji danas živi na Floridi.



Dostović: Jedna od fotografija iz magazina "La Palme"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.