RAZGOVOR SA POVODOM

Kaliopi: Ja sam ženski Petar Pan, letim kroz godine

Nemam vremena da ostarim

Kaliopi: Moja definicija sreće je radovati se tuđoj sreći. K. Teodorov

Razgovarala: E.SKENDEROVIĆ

21.1.2019


Popularna makedonska pjevačica Kaliopi boravila je nedavno u Sarajevu i tom prilikom predstavila dvije nove pjesme koje nose naziv “Presuda” i “Hajde da pjevamo”. Kaliopi je i ovog puta na novim numerama sarađivala s bivšim suprugom Romeom Grilom (Grill), o čemu je govorila u intervjuu za “Dnevni avaz”. 

Vješt i precizan

Osim toga, s uvijek raspjevanom Makedonkom razgovarali smo i o tome šta je za nju definicija sreće, a otkrila nam je i šta je sebi potajno poželjela u novoj godini.

- Prošla godina je prošla u znaku koncerata, a završila se novim pjesmama, što mi je iznimno drago. Bila je to godina koja je svima nama donijela lijepe i manje lijepe trenutke, ali je za mene bila svakako uspješna. U ovoj godini poželjela sam sebi prvenstveno zdravlja, za sebe i svoje najbliže. Svakako i za sve znane i neznane ljude. Sve ostalo se mora zaslužiti i odraditi – smatra Kaliopi.

Sretna je, kako kaže, jer su oba njena nova singla veoma dobro prihvaćena među publikom.

- Ljudi već žive sa mojim novim pjesmama. Obje pjesme su fenomenalno prihvaćene među publikom. Tematski i žanrovski, potpuno su različite jedna od druge, ali smo odlučili da zajednički hodaju svoj put. “Presuda” je objavljena 5. novembra, a “Hajde da pjevamo” 3. decembra. I nismo pogriješili – ističe Kaliopi.

Saradnja s Romeom Grilom uspješno traje već godinama. Mada se mnogi pitaju koliko joj je teško, odnosno lako s bivšim suprugom ostati u prijateljskom i kolegijalnom odnosu, Kaliopi nam je otkrila recept.

- Romeo je veliki profesionalac. Čovjek koji opasno dobro zna ovaj posao. Vješt je i uvijek precizan u onome što radi. Vjerujemo jedno drugome dok stvaramo. Razumijemo se pogledom, čak se znamo i dobro posvađati. Ali, sve u ime onoga što želimo oboje u muzici, da sve što zamislimo, stigne na najbolji način do publike – iskrena je Kaliopi.

Dječački duh

Ovu makedonsku pjevačicu karakteriziraju dječački duh i pozitivna energija, a razlog tome je, kako kaže, činjenica da joj malo treba za sreću. Ona je, ističe, jedna od onih koji se raduju svakom novom danu.

- Ja sam ženski Petar Pan. Letim kroz godine i nemam vremena da ostarim. Ne dozvoljavaju mi to moja muzika i publika. Vjerovatno je to tako zato što se još svemu radujem kao i prvog dana, ne osjećam zamor niti zasićenje svojim poslom. Sve dok me publika želi, ostat ću mlada za njih. Godine su samo broj, a trag koji ostavljamo je suština –mišljenja je Kaliopi.

Na koncu, otkrila nam je šta je za nju definicija sreće...

- Moja definicija sreće je radovati se tuđoj sreći – zaključuje pjevačica.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.