EMOTIVNO Ljubav s početka 90-ih bila je jednako jaka i 20 godina kasnije

Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman

Najveći zabavljač 20. stoljeća

Avaz.ba
20.01.2019 17:56

Dejvid Bouvi i Iman

Foto: Screenshot

Britanci su Dejvida Bouvija (David Bowie) proglasili najvećim zabavljačem 20. stoljeća. Učinili su to u sklopu ankete koju je BBC proveo za potrebe emisije "Icons", a pjevač koji je preminuo 2016.

Činjenicu da je proglašen najvećim zabavljačem 20. stoljeća iskoristit ćemo kao povod da podsjetimo na ljubavnu priču pjevača i njegove dugogodišnje supruge Iman.

Najdraža ljubavna priča

 - Moja najdraža ljubavna priča je naša - napisala je dvije godine nakon pjevačeve smrti Iman.

A ta priča počela je 1990. godine.

Veze rokera i modela bile su gotovo pa kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalijski supermodel.

Zato priča o njihovim počecima ide tako da ona zapravo nije htjela izlaziti s velikom rok zvijezdom kakva je bio Dejvid Bouvi nakon što su se upoznali na jednoj večeri 1990. godine.

Govoreći o tim počecima u jednom intervjuu 2011. godine, Iman je rekla:

 - Nisam htjela da se spetljam s rok zvijezdom. Nema šanse. To nije pametna stvar. Ali Dejvid je učinio da se predomislim. Osvojio me je - kazala je ona.

U slučaju Dejvida Bouvija bila je to ljubav na prvi pogled. Svojevremeno je rekao da je prvu večer nakon upoznavanja smišljao imena za njihovu zajedničku djecu.

- Privlačnost koju sam osjetio prema njoj bila je trenutna i sveobuhvatna. Nisam mogao spavati od uzbuđenja nakon našeg prvog sastanka. To da će mi biti žena u mojoj je glavi bila gotova stvar. Nikada u životu oko ničega nisam bio tako strastven. Jednostavno sam znao da je ona ta - rekao je Bouvi u jednom intervjuu 2000. godine.

Vezivanje patika

Ne čudi zato da je njegovo udvaranje uključivalo sve - od romantične vožnje brodom po Parizu do vezivanja patika. Upravo je to bio trenutak u kojem se Iman zaljubila u pjevača.

 - Sjećam se da su se pertle na mojim patikama odvezale, a Dejvid je bio na koljenima nasred ulice i vezao ih za mene - prisjetila se Iman. Ono što je uvijek naglašavala je da se ona zaljubila u Dejvida Džounsa (David Jones).

Somalijska ljepotica i muzičar vjenčali su se 1992. godine u Toskani. Iako je on bio muzičar, a ona supemodel i bili su dio svjetskog džet-seta, uvijek su nastojali da sačuvaju svoju intimu za sebe.

Tajna dugovječnosti

Objašnjavajući tajnu njihovog braka koji je trajao više od 20 godina, sve do pjevačeve smrti, Iman je rekla da su ključ strast i poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

Oboje su imali po jedno dijete iz prethodnih brakova, a zajedničku kćerku dobili su 2000. godine. Djevojčici su dali ime Aleksandrija Zahra Džouns (Alexandria Zahra Jones).

Pjevač je kao otac bio odmjeren i razuman, a istovremeno zabavan, dok je Iman bila zadužena za disciplinu. Zajedničko dijete ih je, prema vlastitom priznanju, još više zbližilo.

Iako su imali kuće u Londonu i na otoku Mustik, njihova glavna baza i dom bio je Njujork.

Ljubav s početka 90-ih bila je jednako jaka i 20 godina kasnije.

Objašnjavajući zašto je to tako, Iman je u jednom intervjuu rekla da je pjevač uvijek zasmijava i da je njihov život poput kabarea u kojem i ona njega zasmijava.

Ljubav koja je vječna

Kada je 2004. godine Bouvi imao srčani udar, Iman je bila uz njega i pomagala mu u oporavku. Iako su i dalje čuvali svoju privatnost, zahvaljujući društvenim medijima javnost je dobila malo više uvida u njihov život.

No, privatnost im je i dalje ostala pri vrhu liste prioriteta pa su rijetki znali da pjevač boluje od raka.

Dva dana prije pjevačeve smrti, Iman je njegov rođendan i izlazak albuma "Blackstar" proslavila objavom nekoliko fotografija svog supruga na društvenim mrežama.

A na društvenim mrežama objavom starih fotografija i dalje potvrđuje da je njihova ljubavna priča - njoj najdraža.

Oglasi

NA VRH