INSTAGRAM

Slavna trenerica otkrila tajne fleksibilne dijete za vitko tijelo

Ne ograničava se kad je u pitanju hrana

Sofi ne trenira sedam dana u sedmici. Instagram

Avaz.ba

21.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Australska nutricionistica i lična trenerica Sofi Gudolin (Sophie Guidolin, 27) dokazuje da nije tačan mit da je potrebno hraniti se zdravo 24 sata, sedam dana u sedmici ako želite stomak iz snova.

Sofi ne trenira sedam dana u sedmici, a ni ne ograničava se kad je u pitanju hrana, već provodi prilično fleksibilnu dijetu.


- Prije tri godine shvatila sam da je bolje svaki dan hraniti se raznoliko i mijenjati jelovnik - otkrila je Sofi, koja je inače i majka četvero djece, iako je u to mnogima teško povjerovati.

Ona je u samo tri godine provođenja takozvane fleksibilne dijete smršavila 30 kilograma i danas je podrška i inspiracija ženama širom svijeta.

- Promijenila sam životni stil, prestala jesti brzu hranu koja i nije baš najzdravija, što je na kraju rezultiralo gubitkom kilograma - kaže Sofi.

Uz pomoć supruga, educirala se o nutricionizmu. Zato danas i dalje ima fleksibilan pristup te uživa u hrani koju voli.

- Mogu pojesti desert bez grižnje savjesti i još ostvariti željene ciljeve. Moja prehrana nema pravila ili preporučeni broj kalorija koje su dozvoljene u danu. Umjesto da označavate neku hranu dobrom ili lošom, znajte da je umjerenost ključ. Ako se suzdržavate, na kraju ćete zbog želje posustati - dodaje.

Promjena prehrane donijela je i promjene u načinu treniranja. Počela je dizati utege, ali promjenu nije uočila preko noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.