SPEKTAKULARNI MAC

Magija zvijezda na nastupima na Music Awards Ceremony

Koliko će zahtjevni i kompleksni biti nastupi na MAC-u, možda najbolje govori činjenica da u njihovom osmišljavanju učestvuje više od 300 ljudi

Plesna grupa "SoFLY" iz Slovenije. Promo

Piše: N. Aj.

23.1.2019

Još samo nekoliko dana ostalo je do prve regionalne dodjele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC). Januara 29. u beogradskoj "Štark Areni", prema najavama organizatora, bit će upriličen pravi spektakl.

Koliko će zahtjevni i kompleksni biti nastupi na MAC-u, možda najbolje govori činjenica da u njihovom osmišljavanju učestvuje više od 300 ljudi, uključujući producente, reditelje, stejdž dizajnere, light designera, scenografe, scenariste, kostimografe, koreografe, stiliste, snimatelje, tonce…

Nikada veći tim nije sastavljen i nikada kompleksniji projekat nije rađen na ovim prostorima - kaže Milenko Škarić, vlasnik "Skymusica", kompanije koja organizira i producira MAC. 

Upravo zato što će svojom opremom i kreativnim rešenjima omogućiti da na binama MAC-a sve bude moguće, "Skymusic" najavljuje produkciju raskošniju i od Eurosonga, kao i live nastupe kakvi nikada do sada nisu viđeni u ovom dijelu Evrope.

- Jedan od osnovnih elemenata spektakla je to što će sve letjeti i sve će biti pomjerljivo i modularno. Osmišljavanje nastupa radi "Skymusic" kreativni tim, naše ideje se proslijeđuju izvođačima, modifikuju se prema njihovim mogućnostima kako fizičkim tako i svim drugim, kao i prema njihovim viđenjima nastupa i emocije, pa je finalni sklop proizvod onoga kako ih mi vidimo i kako oni sebe žele da predstave - dodaje Škarić.

Publika u Areni imat će priliku da vidi i veoma kompleksne moderne koreografije, a na nastupima Raste, Emine Jahović, Jelene Karleuše i Nataše Bekvalac učestvovat će plesači renomirane plesne grupe "SoFLY" iz Slovenije. Ovi plesači, predvođeni koreografom Žigom Sotlarom, trostruki su svjetski prvaci u hip-hopu, nastupali su na Eurosongu u Švedskoj 2013., a fanovi benda "Učiteljice" znaju ih iz spota za pjesmu “Tako se to radi”

Karte za ovaj regionalni spektakl mogu se nabaviti na www.tickets.rs .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.