POSTUPAK

Najveći preokret u slučaju ubistva Jelene Krsmanović: Ovo je čovjek koji dolazi na čelo istrage

Potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera

Postupak bio na čekanju. Arhiv

Kurir.rs

22.1.2019

Postupak koji se u Višem javnom tužilaštvu vodi protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović u prethodnom periodu bio je na čekanju, a razlog je zamjena postupajućeg tužitelja.

Naime, nakon što je prethodna zamjenica višeg javnog tužitelja koja je vodila slučaj ubistva pjevačice Jelene Krsmanović unaprijeđena prelaskom u Tužilaštvo za ratne zločine, slučaj Marjanović ostao je da čeka ko će da ga preuzme.

Krajem decembra prošle godine, nakon nekoliko nedelja neizvjesnosti ko će slučaj da preuzme, zamjenik javnog tužitelja, koji je nedavno unaprijeđen prelaskom u Više tužilaštvo, dobio je možda najkompleksniji slučaj u novijoj historiji - slučaj ubistva pjevačice Jelene Krsmanović.

Ovaj tužilac imat će veoma težak zadatak - da ispravi sve greške koje su napravljene još od početka istrage i dopuni optužnicu novim dokazima, čije je izvođenje naložio Apelacioni sud, kada je optužnica po drugi put vraćena na dopunu.

Potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici put za Crvenku, odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

Također, Biološkom fakultetu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku tijela.

- Navedeni materijal nikada nije otvaran i vještačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK vještačenje istog, radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu sa ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene - stoji u nalogu za dopunu optužnice.

Također, dostavljen je nalaz krvi sa zadnjeg sjedišta mercedesa, koji pripada Jeleni, a riječ je o jačem tragu krvi. Međutim, on nikada nije vještačen, odnosno nije utvrđeno koliko je star i na koji način je mogao nastati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.