ŽIVOT

Novi detalji prekida Vilijam i Kejt: Kraljica se bojala samo jedne stvari

Činilo se da je između njih dvoje gotovo

AFP

Avaz.ba

23.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Iako danas imaju skladan brak i troje preslatke djece, princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) do vjenčanja su punili stranice svih britanskih tabloida. Britanski novinari Kejt su zvali Waity Katy (Kate koja očajnički čeka na prsten), a svaki dan je bilo vijesti o novim curama s kojima mladi princ flertuje dok Kejt nije s njim.

Kejt i Vilijam 2007. godine su prekinuli jer se princ nije htio ženiti, a imao je i obaveze u vojsci. Činilo se da je između njih dvoje gotovo, a kraljevska porodica se uplašila da će se ponoviti ono što se dogodilo kada su prekinuli princ Čarls (Charles) i Kamila (Camilla).

Njih dvoje su prekinuli 1973. godine zbog njegovih obaveza u kraljevskoj mornarici ali i zbog činjenice da Kamila nije bila prikladna kraljevska nevjesta. Ona se nakon prekida udala, a Čarls je 1981. godine oženio Dajanu (Dianu), kćerku grofa Spensera (Spencera) i savršenu kandidatkinju za princezu. Ipak, on i Kamila nikada nisu prestali viđati se.

Kraljevska porodica tokom 2007. strahovala je da će se ista stvar ponoviti s Kejt i Vilijamom, a buduću vojvotkinju tada je kontaktirao princ Filip (Phillip) koji joj je rekao da se strpi te da će je Vilijam (William) zaprositi kada za to dođe vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.