TUŽNO

Prošlo je 11 godina od tragične smrti poznatog glumca

Glumčevo beživotno tijelo pronašla je spremačica u stanu na njujorškom Menhetnu

Obdukcija je pokazala da je Hitu presudilo slučajno predoziranje lijekovima. Društvene mreže

Avaz.ba

23.1.2019

Hit Ledžer (Heath Ledger) je važio za jednog od najboljih mladih glumaca u Holivudu i mnogi su mu predviđali blistavu karijeru. Ali, nažalost, predoziranje lijekovima koštalo ga je života i zauvijek prekinulo karijeru. 

Glumčevo beživotno tijelo pronašla je spremačica u stanu na njujorškom Menhetnu. Iako se sumnjalo na samoubistvo, obdukcija je pokazala da je Hitu presudilo slučajno predoziranje lijekovima. 

Iza njega je ostala, tada trogodišnja, kćerkica Matilda koju je dobio u vezi s glumicom Mišel Vilijams (Michelle Williams).

Nedostajala mu je njegova djevojčica, nedostajala mu je porodica. Bio je očajnički nesretan. Nije mogao da spava i uzimao je tablete za spavanje, ali mu nisu pomagale. Rekao je da mora prestati s tim - rekao je Hitov prijatelj u dokumentarcu "I am Heath". 

Ledžer je odmalena bio impresioniran glumom, te je još u najranijem dobu znao čime želi da se bavi. Nakon završetka srednje škole, krajem devedesetih preselio se u Holivud.

Jedan od njegovih biografa objavio je da Ledžer nije jedan od najboljih australijskih glumaca, ali da bi uz pažljiv odabir uloga sigurno to mogao da postane. Često se spominjalo da niko ne zna šta će Ledžeru donjeti budućnost, ali niko nije ni slutio da će to biti iznenadna smrt.

Njegova najuspješnija uloga je bila džoker u filmu "Mračni vitez", i za tu ulogu je posthumno dobio Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. On je drugi glumac koji je ikada dobio ovo prestižno priznanje nakon smrti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.