OTKRIVAMO

Doli Bel novi član partije Izeta Fazlinovića

Revolucionarka Marisela Fufundrupović je djevojka koja vjeruje u ideale

Juković: Glumi revolucionarku Mariselu Fufundrupović. Promo

Piše: E. BAKIĆ

26.1.2019


Nove epizode hit serije „Lud, zbunjen, normalan“ nisu obradovale samo gledaoce ispred malih ekrana nego i nekolicinu mladih glumaca koji će se pojaviti u sezoni koja je u pripremi. Kako „Dnevni avaz“ saznaje, novi lik u seriji je i sarajevska glumica Elma Juković, koja dolazi da se učlani u partiju Izeta Fazlinovića, kojeg utjelovljuje slavni Mustafa Nadarević.

 Zanimljiva uloga

Juković je za „Avaz“ otkrila detalje sa snimanja, a lik Marisele Fufundrupović, kako kaže, zaintrigirao je i ostale aktere ovog hita, iza kojeg stoji popularni dvojac Feđa Isović i Elmir Jukić.

- U seriji „Lud, zbunjen, normalan“ prvi put se pojavljujem i bilo je zaista zabavno i veoma izazovno. Sretna sam bila kada me pozvao reditelj i sa zadovoljstvom sam prihvatila da zaigram u ovom hitu. Velika je stvar za glumicu pojaviti se u serijalu koji je postao brend u regionu. Posebno me privukla zanimljiva uloga koju tumačim – govori nam Juković, koja će glumiti i Doli Bel u predstavi „Sjećaš li se Dolly Bll“, koju u Kamernom teatru 55 režira Kokan Mladenović.

 Na snimanju niko nije mogao izgovoriti ime njenog lika pa je, ističe, i to bilo zabavno.

- Ime je određuje na neki način i vrlo je opisno, a ona je djevojka koja vjeruje u ideale i odlazi s namjerom da se učlani u Izetovu partiju. Marisela je na neki način revolucionarka. Iskustvo u LZN-u je veoma lijepo i značajno, zato bih voljela da se saradnja nastavi. Cijela ekipa serije je usmjerena na svoj zadatak i kvalitet – kaže Juković.

Moamer Kasumović, Elma Juković i Mustafa Nadarević na setu serije. Društvene mreže

 Kultni lik

Elma poseban naglasak stavlja na saradnju s Nadarevićem, od kojeg je dosta naučila.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo dijeliti kadar s genijalnim Mustafom, koji je postao kultni lik u seriji. Osim što učim od njega, bude i zezanja, onda sklon je improvizaciji, cijeni kolege oko sebe. Nadam se da ćemo ponovo biti zajedno na setu – zaključila je glumica.

 Pozitivna trema

- Probe za „Sjećaš li se Dolly Bll“ super protječu, a prisutna je i neka pozitivna trema, ali dobro je. Reditelj Kokan Mladenović  je veliki profesionalac i dobro je pripremljen, ne dozvoljava nam da pomislimo kako nešto neće biti dobro i u svemu tome najvažnije je da ga pratimo i slušamo. Zato vjerujem da ćemo napraviti značajnu predstavu koju će sve generacije rado gledati – kaže Juković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.