HRVATSKA

Konačno poznati detalji optužnice: Evo koliko brzo je Tony Cetinski vozio kada je usmrtio pješaka

Kobnog 3. novembra bio je preduboko “zavaljen” u sjedište svog Mercedesa, te nije vidio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina

Tony Cetinski. Arhiv

Avaz.ba

26.1.2019

Općinsko državno tužilaštvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Tonyja Cetinskog zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom 2017. u Rovinju, a u njoj se navodi da je Cetinski vozio brzinom od 33 km/h, a prema nalazu vještaka trebao je voziti 18 km/h da bi se mogao zaustaviti.

Tony Cetinski je tog kobnog 3. novembra 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko “zavaljen” u sjedište svog Mercedesa, navodi se u optužnici.

Upravo zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na putu, u akutno alkoholiziranom stanju i narušenog zdravlja. Konačno su, nakon 20 dana, poznati svi detalji optužnice koji do sada nisu otkrivani.

U njoj stoji da se Cetinski po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, u optužnici stoji da Cetinski nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti, odnosno da je trebao obratiti pažnju na pješake. Budući da je njegov automobil imao prednje kamere, advokati smatraju da su u ovom slučaju trebale biti upaljene. Također se pozivaju na video snimak Cetinskog za jednu medijsku kuću u kojoj pjevač velikom brzinom prolazi kroz centar Rovinja i spornu ulicu, koja je poznata kao vrlo uska i nepregledna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.