PROCES

Pronađen krunski dokaz u pjevačicinoj kosi: Zoranov alibi je srušen

Zbog sumnje da je brutalno ubio suprugu Jelenu Marjanović

Ključni dokaz potvrđuje da je Zoran u trenutku Jelenine smrti bio pored nje. Arhiv

Avaz.ba

30.1.2019

Protiv Zorana Marjanovića uskoro bi treći put trebala biti podignuta optužnica zbog sumnje da je brutalno ubio suprugu Jelenu Marjanović, i to nakon što je otkriven krunski dokaz.

Naime, nakon što je nova tužiteljica Jelena Biorčević preuzela slučaj "Marjanović", otkriven je ključni dokaz, koji potvrđuje da je Zoran u trenutku Jelenine smrti bio pored nje.

Dodatnim analazima utvrđeno je da se blato iz kose ubijene pjevačice  poklapa s onim koje je poslije zločina pronađeno na pantalonama njenog supruga, prenose srbijanski mediji.

- Nakon što je Jelenino tijelo pronađeno u kanalu, Marjanović je ošišana prilikom obdukcije, a tek godinu kasnije stigao je zahtjev da se ispitaju tragovi koji su pronađeni u kosi. Taj nalaz je ubrzo stigao, a poređenjem s tragovima nađenim na Marjanovićevoj garderobi, riječ je o blatu istog sastava - otkriva izvor za Kurir.rs.

Ovaj dokaz iz nekog razloga nije bio uvršten u spise predmeta, zbog čega se do sada nije naišao u optužnici, a ruši Zoranov alibi koji je sve vrijeme tvrdio da on nije silazio sa nasipa do kanala u kojem je pronađen leš njegove supruge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.