JET SET

Slomljena rebra i potres mozga: Glumica Gvinet Paltrou u problemu

Instruktor i prijatelj lažno svjedočili navodeći kako glumica nije uzrokovala incident

Gvinet Paltrou: Optužena za povredu. Screeenshot

Avaz.ba

30.1.2019

Holivudska zvijezda Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) optužena je za povredu 72-godišnjeg muškarca. Glumica je optužena da je prilikom sudara na skijalištu u Juti, u odmaralištu Park Siti, 2016. godine čovjeku slomila rebra i prouzrokovala potres mozga.

Povrijeđeni Teri Senderson (Tary Sanderson), penzionisani optičar, na konferenciji za novinare rekao je da je protiv glumice podnio krivičnu prijavu zbog povreda koje su mu nanesene te zbog toga što nije pozvala pomoć. Osim toga, naveo je i da su njen ski-instruktor i prijatelj lažno svjedočili navodeći kako glumica nije uzrokovala incident, prenosi AP.

- Čuo sam histerični vrisak i udarac sleđa - rekao je Sanderson, dodavši da se Gvinet nije ni zaustavila da vidi u kakvom je čovjek stanju, a kamoli da pozove pomoć.

Kako je tvrdio na sudu, nakon udarca mu je prišao ski-instruktor Erik Kristensen (Eric Cristensen), koji mu je rekao da je za nesreću sam kriv, nakon čega je odskijao dalje. 

Muškarac je ispričao da se incident dogodio na skijaškoj stazi za početnike, a udarac je osjetio u predjelu lopatica. Posljednje čega se sjeća, kako navodi, jeste da je poletio naprijed, izgubio svijest, a kasnije mu je rečeno da ga je Gvinet udarila.

Međutim, pojavio se svjedok koji tvrdi da je sve video i da je prepoznao slavnu glumicu. 

Povrijeđeni Teri Sanderson Gvinet je tužio za 3,1 milion dolara (oko 5 miliona KM).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.