NEVJEROVATNO

Američki glumac brutalno pretučen jer je homoseksualac

Pretukli su ga, polivali ga izbjeljivačem i oko vrata mu stavili omču

Glumca na ulici zaskočila dvojica muškaraca. Instagram

Avaz.ba

31.1.2019

Američki glumac Džasi Smolet (Jussie Smollett) brutalno je napadnut u Čikagu, a motiv napadača bili su boja kože i seksualno opredjeljenje.

Glumac, koji je 2015. u emisiji Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres) objavio da je homoseksualac, pušten je iz bolnice nakon što mu je ukazana pomoć.

Smolet je, nakon što je pet sati bio zaglavljen na aerodromu, o čemu je obavijestio pratioce na društvenim mrežama, krenuo kući u kasnim večernjim satima. 

Na ulici su ga zaskočila dvojica muškaraca. Pretukli su ga, polivali ga izbjeljivačem i oko vrata mu stavili omču.

Napadači su, prenose američki mediji, vikali glumcu da je "crna p*d*rčina" i da ne smije da dolazi "na MAGA teritorij". MAGA je, inače, bio slogan Donalda Trampa (Trump) tokom predsjedničke kampanje i znači "učinimo Ameriku ponovo veličanstvenom".

FBI istražuje ovaj napad jer ima sve elemente ne samo zločina iz mržnje već i unaprijed planiranog napada, prenosi "Daily Mail".

Smoletu su ranije stizale prijetnje na društvenim mrežama, a pošto je objavljivao da mu avion neće poletjeti i da će se ipak vratiti kući, moguće je da su napadači pratili njegovo kretanje. 

Smolet živi u Čikagu dok snima popularnu seriju "Empire" za "Fox", a produkcija je najavila da će pojačati osiguranje na setu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.