JET SET

Madona se pohvalila haljinom koju je sama sašila kad nije imala novca

U aprilu 1982. izdala svoj prvi singl "Everybody"

Madona: Kada joj je bilo pet godina, ostala bez majke. Arhiv

Avaz.ba

31.1.2019

Američka pjevačica Madona Luis Kikon (Madonna Louise Ciccone) rođena je u Mičigenu 1958. godine kao treće od šestero djece u porodici u kojoj je samo otac bio zaposlen. 

Kada joj je bilo pet godina, ostala je bez majke po kojoj je i dobila ime, a njeno djetinjstvo obilježilo je siromaštvo. Kada je odselila u Njujork da bi postala plesačica, imala je samo 35 dolara (oko 59 KM) u džepu, kako piše u njenoj biografiji, no život joj se ubrzo potpuno promijenio. 

U aprilu 1982. izdala je svoj prvi singl "Everybody", koji je odmah zauzeo prvo mjesto na dens ljestvici, a godinu nakon toga izašao je njen prvi album "Like a Virgin", koji joj je donio svjetsku slavu. 

No, uprkos golemom uspjehu, Madona nije zaboravila odakle je potekla te je na to sad podsjetila i na svom Instagramu.

- Moja sestra Paula (Paola) i ja na mom posljednjem danu srednje škole. Same smo sašile svoje haljine. Uvijek mi je bilo neugodno što ne možemo sebi priuštiti haljine iz trgovine. No, danas mi je drago da sam zbog toga naučila šivati. Primijetite da nemamo dekolte ni otkrivena koljena. Tata Kikon je bio vrlo strog - napisala je u opisu mutne fotografije na kojoj ona i sestra nose dugačke cvjetne haljine.  

Izgleda da kraljica popa i najpopularnija ženska izvođačica u historiji prema Ginisovoj knjizi rekorda ima još jedan talent za koji nismo znali. A moramo pohvaliti njene i sestrine krojačke vještine jer haljine izgledaju kao da su kupljene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.