NASTUPI

„Dubioza kolektiv“ nakon četiri godine u pulskoj Areni

Prva svirka u 2019. planirana je 16. februara na južnoameričkom izdanju najuglednijeg world music festivala na svijetu, Womadu u čileanskom Santiagu

Piše: L.K.P.

1.2.2019

Dubioza kolektiv“ vraća se nakon četiri godine u pulsku Arenu. Koncert u najimpresivnijem otvorenom prostoru u ovom dijelu Europe održat će 10. avgusta. To će biti njihov jedini ovogodišnji nastup u susjednoj nam Hrvatskoj.

Krajem jula 2015. sarajevska grupa održala je pred rasprodanim kapacitetom pulske Arene koncert koji se smatra jednim od najboljih u recentnoj muzičkoj povijesti Istre. Jedinstvena sinergija benda i publike uz fantastičnu koncertnu kulisu predivnog amfiteatra zabilježena je na videu kojeg Dubioza i dan danas koristi u promociji svojih nastupa širom svijeta.

Četiri godine nakon tog velikog trijumfa grupa se vraća u Pulu bogatija za više stotina nastupa na nekoliko kontinenata, izdanje “Pjesmice za djecu i odrasle“, kao i za singl “Wild Wild East“, prvu najavu internacionalnog albuma planiranog za oktobar. U ovom trenu puni se kalendar za 2019., a prva svirka planirana je 16. februara na južnoameričkom izdanju najuglednijeg world music festivala na svijetu, Womadu u čileanskom Santiagu.

Ulaznice za koncert u pulskoj Areni u prodaju kreću u ponedjeljak, 4. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.