JET SET

Dar za useljenje najbolje pokazuje koliko kraljica Elizabeta voli Megan Markl

Kraljica je svog unuka i njegovu suprugu već pozvala da izaberu nekoliko umjetničkih djela iz njene privatne zbirke

Kraljica Elizabeta II i Megan Markl. Screenshot

Avaz.ba

2.2.2019

Kada Megan Markl (Meghan Markle) i princ Hari (Harry) u martu usele u svoj novi dom "Frogmore Cottage" blizu Vindsora, na zidove će objesiti umjetničke slike neprocjenjive vrijednosti koje će im pokloniti kraljica Elizabeta II.

Prema pisanju britanskih medija, devedesetdvogodišnja kraljica je svog unuka i njegovu suprugu već pozvala da izaberu nekoliko umjetničkih djela iz njene privatne zbirke.

Treba istaknuti da kraljevsku kolekciju ne čine samo djela starih majstora. Riječ je o najvećoj privatnoj kolekciji fotografija u svijetu, koju čini više od milion umjetničkih djela. Među njima su Rembrantova i Ticijanova platna, Leonardova i Van Dajkova remek-djela, ali i fotografije Andija Varhola (Andy Warhol) i Lucijana Frojda.  

Izbor fotografija iz kraljicine zbirke velika je čast za Megan i Harija, a izuzetak nisu bili ni princ Vilijam (William) i njegova supruga Kejt Midlton (Kate Middleton). Nakon vjenčanja 2011. i oni su, na kraljicin poziv, izabrali umjetnička djela za svoje domove u Kensingtonskoj palači.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.