USPJESI

"Pečat" putuje na Berlinale i Kan Film Festival

Kratki igrani film prati aktuelnu i svjetski poznatu temu o migracijama i migrantima, ali i dodiruje elemente društvene hijerarhije i ekonomskog sistema

Reditelj filma je Lovro Mrđen

E.S.

6.2.2019

Film "Pečat", koji su na 10. izdanju Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF), u okviru industrijskog marketa, žiriju predstavili Dalia Alić, producentica, i Lovro Mrđen, reditelj filma, bit će predstavljen na Berlinale Film Festivalu te na Kan Film Festivalu.

OFF je postao manjinski koproducent filma i preuzeo je sva distribucijska prava za teritorij Bosne i Hercegovine. „Pečat“ će ove godine biti prikazan i u okviru programa 11. OFF-a.

Kratki igrani film "Pečat" prati aktuelnu i svjetski poznatu temu o migracijama i migrantima, ali i dodiruje elemente društvene hijerarhije i ekonomskog sistema.

Sat otkucava za stranca, migranta, koji dolazi u situaciju u kojoj se mora suočiti sa hladnom i nepodnošljivom birokratijom nepoznate zemlje, Republike Hrvatske. Ovo zapravo naglašava univerzalni kontekst trenutne situacije u svijetu koja je direktno dotaknuta migrantskom krizom i migrantskim valom koji je prošao i kroz zemlje Balkana. Otac, migrant, bez boravišne dozvole mora napustiti zemlju po sili zakona, dok se bori da dokaže očinstvo nad sinom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.