PROCESI

Ubistvo koje je šokiralo region: Stigli rezultati vještačenja DNK u slučaju "Marjanović"

Osim vještačenja rane, sud je naložio da se provjeri još nekoliko veoma važnih stavki za ovaj slučaj

Jelena mučki ubijena 2. aprila 2016.. Arhiv

Avaz.ba

6.2.2019

Naknadnim vještačenjem, koje je zatražio Apelacioni sud u Beogradu, utvrđeno je, kako saznaje Kurir, da na rani na desnoj ruci Zorana Marjanovića (40) nema tragova DNK njegove supruge pjevačice Jelene Marjanović, mučki ubijene 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, što bi mogao biti jedan od ključnih dokaza da Zoran nije ubio svoju ženu, za šta se, inače, sumnjiči.

- Takav rezultat DNK analize navodi na zaključak da Jelena nije ogrebala Zorana u pokušaju da se odbrani i spasi sebi život, kako se posumnjalo. Bris sa rane na njegovoj ruci uzet je odmah nakon što je njeno tijelo nađeno na nasipu u Borči, a dodatna analiza je zatražena poslije ukidanja rješenja Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića, jer je iz Apelacionog suda navedeno da u podignitoj optužnici nema dovoljno dokaza da je Zoran ubio Jelenu - kaže izvor Kurira iz istrage.

Podsjetimo, Zoran Marjanović je od početka tvrdio da rana na njegovoj ruci nije nastala tokom borbe sa Jelenom, već da ju je zadobio dok je popravljao kompjuter.

Osim vještačenja rane, sud je naložio da se provjeri još nekoliko veoma važnih stavki za ovaj slučaj. U to spada i analiza starosti Jelenine krvi koja je pronađena na zadnjem sjedištu Mercedesa, kojim su se na dan ubistva Marjanovići sa kćerkom Janom dovezli do nasipa.

Također, čeka se i prostorno i vremensko vještačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R., koji je tvrdio da je na nasipu u vrijeme kada se desilo ubistvo vidio muškarca i ženu, za koje Tužilaštvo tvrdi da su Zoran i Jelena.

- U toku je dodatna analiza baznih stanica, pa se očekuje da se preciznije utvrdi koliko je telefona bilo aktivno kod nasipa u Borči na dan zločina, ko je sve na nasipu bio i kako se kretao, kao i da li je neko isključivao telefon. U to spada i dodatno telekomunikaciono vještačenje Zoranovog mobilnog telefona kako bi se utvrdilo da li je on namerno isključio telefon u vrijeme kada se desilo ubistvo - navodi izvor za Kurir i dodaje da će Zoranova i Jelenina sedmogodišnja kćerka Jana biti još jednom saslušana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.