JET SET

Reditelj "Bohemian Rhapsodyja" ostao bez nominacije zbog optužbi za silovanje

Brajana Singera već dugi niz godina prate i priče nevezane za njegov uspjeh u Holivudu

Brajan Singer. Screenshot

Avaz.ba

8.2.2019

Reditelj filma "Bohemian Rhapsody"  Brajan Singer (Bryan) ostao je bez nominacije na dodjeli nagrada "Bafta" nakon optužbi za seksualno zlostavljanje.

- U svijetlu nedavnih, vrlo ozbiljnih optužbi "Bafta" je obavijestila Brajana da je njegova nominacija suspendirana. "Bafta" smatra da je navodno ponašanje neprihvatljivo i ne slaže se s njenim vrijednostima. To je dovelo do povlačenja nominacije Singera. "Bafta" uvažava odbacivanje navedenih optužbi od gospodina Singera te će zato suspenzija nominacije ostati na snazi dok se ne razriješe optužbe - stoji u saopćenju "Bafte" koje je prenio "Guardian". 

Potvrđeno je da ostale nominacije za film još stoje, ukupno ih je sedam, među kojima i ona za najboljeg glumca Ramija Maleka, koji je nedavno izjavio da mu nije bilo ugodno raditi sa Singerom.

Singera već dugi niz godina prate i priče nevezane za njegov uspjeh u Holivudu. Od samog početka karijere pratile su ga glasine o seksualnom zlostavljanju koje su bile toliko učestale da su studenti na Univerzitetu Južna Kalifornija potpisali peticiju da se njegovo ime makne s jednog programa koji se vodio na tom fakultetu.

Singer sve poriče. 

- Posljednji put kada sam pisao o ovoj temi, "Esquire" se pripremao objaviti članak koji je napisao homofobni novinar čija bizarna opsesija mojim životom seže do 1997. Nakon što su pažljivo proučili činjenice i u obzir uzeli sumnjive izvore, "Esquire" je odlučio ne objaviti ovaj komad osvetničkog novinarstva. To nije zaustavilo autore da tekst prodaju "Atlantiku". 

Žalosno je što je "Atlantik" toliko srozao standarde novinarskog integriteta. Ponovo sam prisiljen naglašavati da je ova priča gomila tvrdnji izvučenih iz lažnih tužbi grupe sumnjivih individualaca koji su spremni lagati kako bi dobili novac i pažnju. Nije iznenađenje da je s uspjehom filma "Bohemian Rhapsody" ovo homofobno blaćenje prikladno plasirano da bi se okoristilo uspjehom filma - napisao je u objavi na društvenim mrežama nakon posljednje optužbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.