JET SET

Fanovi natjerali Kendal Džener na suze, a ona im ovako odgovorila

Jedna od najboljih modela današnjice

Kendal Džener. Instagram

Avaz.ba

8.2.2019

Kendal Džener (Kendall Jenner) možda jeste jedan od najboljih modela današnjice, ali to ne znači da je ne boli kada se fanovi obruše na nju zbog problema s tenom.

Još je od tinejdžerskih dana imala je probleme s kožom i aknama, a sada je Kendal progovorila o tome kako je to utjecalo na njeno samopouzdanje.

Komentari hejtera koji kao da čekaju priliku da istaknu svaku najmanju nesavršenost natjerali su je na suze u više navrata, a sada je Kendal o svemu progovorila na svom Instagramu.

- Mislim da ne pričamo dovoljno o svojim nesigurnostima te da je savršenstvo postalo standard. Uređujemo slike i biramo samo najljepše trenutke da objavimo online, ali želim pokazati mlađim generacijama da nije sve tako savršeno - napisala je Kendal.

''Nesigurnost u vezi s aknama učinila me snažnijom, ali nikada ne bih poželjela nikome da doživi takav osjećaj. I nakon bezbroj pokušaja, konačno sam pronašla rješenje za svoj tip kože. Bio je to dug put, ali sam sretna u kakvom je stanju moj ten trenutno. Nisam mislila da ću doživjeti dan kada ću se osjećati samouvjereno dok objavljujem fotografiju bez šminke. Moj cilj je da otvoreno pričamo o svim problemima koje nas muče'', iskrena je bila Kendal.


View this post on Instagram

While there are much bigger problems happening in the world, suffering from acne for me was debilitating. It’s something that I’ve dealt with since I was a young teen and has caused me to feel anxious, helpless and insecure. As humans, I don’t think we share our insecurities enough because we live in a time where being “perfect” is the standard. We curate our life online and pick the pretty moments to post. I’d like to show a younger generation that not everything is perfect. Being insecure about my acne gave me thick skin but I wouldn’t ever wish that feeling upon anyone so after trying countless options, I found something that has been helpful in maintaining clear skin for me. It’s been a long journey but I’m excited for where my skin is now. I didn’t think I’d see the day where I would feel confident posting a makeup free picture. My goal is to open up a dialogue around skin positivity. ❤️

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.