TV DUEL

Ko je strožiji prema kandidatima, oko čega se prepiru, šta se dešava iza kulisa takmičenja...

Bosanac je iskusniji od mene, priznaje Bekuta

Piše: E. SKENDEROVIĆ

8.2.2019

Ana Bekuta (59) i Dragan Stojković Bosanac (66) mnogima su omiljeni članovi žirija popularnog muzičkog šoua “Zvezde Granda”, koji se u našoj zemlji emitira na Novoj BH.  

Mada se gledaocima pred malim ekranima ponekad čini da se često razilaze u mišljenjima kad je riječ o kandidatima, Bekuta nam otkriva da to baš i nije tako. Bosanac i ona, kaže, jednako čuju.

U našem TV duelu na nekoliko zanimljivih pitanja odgovarali su upravo Bekuta i Bosanac, koji su nam ovom prilikom otkrili šta misle jedno o drugom, šta se dešava iza kulisa “Zvezda Granda”, šta kad se kamere pogase, ko je strožiji, a ko pravedniji.

Pitali smo... 

1. Ko je strožiji prema kandidatima?

 2. Šta mislite jedno o drugom?

3. Šta najčešće savjetujete kandidatima?

4. Otkrijte nam atmosferu iza kulisa “Zvezda Granda”?

5. Biste li se mogli zamisliti u ulozi voditelja/voditeljice?


Ana Bekuta

1. Bosanac i ja isto čujemo, imamo iste primjedbe, odnosno iste komentare na nečije pjevanje. Poznajemo se vrlo dobro, radili smo tri velika albuma i znamo koliko ko zna o muzici. Naravno da je on kao producent iskusniji.

2. Njega kao kolegu i čovjeka s kojim sam sarađivala i od kojeg sam dosta naučila, vrlo cijenim i poštujem. I danas, kad sretnem neke svoje kolege, pričaju o tome koliko su ti albumi, koje smo Bosanac i ja radili zajedno, bili kultni i zadatak tadašnjim muzičarima, harmonikašima..

3. I tada i sada najvažniji je bio glas, koji možemo da nadograđujemo. Tome se ne može ništa prigovoriti. Možemo mi operirati nos, usne, ali ako neko nema glas, sve mu je uzalud. Tako da je moj stav vrlo jasan, ako neko ima talent, glas, možemo da radimo na tome, a ako nema to nešto, džaba nam je posao. Kandidatima savjetujem da samo rad, red i disciplina donose rezultate i uspjeh.

4. Atmosfera je tada opuštena, fina i radna, ali bez tenzija. Smijemo se, ručamo, prepričavamo dogodovštine u tih pola sata pauze koliko imamo, razrađujemo zadatke i komentiramo takmičenje.

5. Mislim da bih mogla, ali to mi ne treba. Snašla bih se u tom poslu, jer sam dugo na estradi, pohvatala sam neke fore voditelja i mislim da bih mogla da dam svoj lični pečat.


Dragan Stojković Bosanac

1. Pa, šta znam. Mislim da smo Ana i ja ujednačeni kad je riječ o komentarima, odnosno kritikama prema kandidatima. Čak i onda kad imamo različito mišljenje, nikad se ne prepiremo.

2. Ne mislim ništa. Poštujemo se, dugo se znamo i to je najvažnije.

3. Kandidate, inače, uvijek savjetujem na probama, nikad iza kulisa, kad se kamere ugase. Rad, red i disciplina uvijek su najvažniji i to im često dajem do znanja. Ko najbolje pjeva, ima najbolji glas, zaslužuje da prođe. Ko ima hit pjesmu, ima i hit karijeru... Mada često bude ona: “Drži vodu dok majstori odu”.

4. Iza kulisa, kad se kamere pogase, idemo na ručak, družimo se i situacija je uvijek opuštenija nego kad nas snimaju.

5. S obzirom na moju retoriku i elokventnost, možda bih se i mogao zamisliti u ulozi voditelja, ali mi to nije inspirativno. Težak je to posao, skoro kao i biti stand up zabavljač. Moraš imati šarm da bi bio voditelj, imati elokventnost oblasti koju vodiš, pa i ljepotu. Biti dopadljiv, jer nije dovoljna samo ljepota ako si, s druge strane, odbojan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.