MUZIKA

Hanka Paldum za "Avaz": Čović je sa mnom zapjevao "Tebi, majko, misli lete"

Ustao je iz publike i došao na binu

Paldum: Publika me doživljava s velikim poštovanjem

Piše: E. BAKIĆ

9.2.2019

Emisija „Lijepom našom – Mostovi kultura“ u produkciji HRT-a nedavno je snimana u Ljubuškom, a posebnu pažnju izazvalo je pojavljivanje Hanke Paldum na sceni. Emisija je snimana nekoliko sati, a u publici je sjedio i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, koji nije mogao odoljeti da se na bini ne pridruži kraljici sevdaha.  

Kako nam je Hanka kazala u Gradskoj dvorani, gdje se snimanje dešavalo, nastupila su i brojna folklorna i umjetnička društva, orkestri te Mate Bulić.

Prvi red

- Baš smo se lijepo zabavljali. A istina je da je sa mnom pjevao Dragan Čović. Ustao je iz publike i došao na binu kako bismo zajedno zapjevali. Inače, cijelu emisiju ispratio je pjevušeći, a sa mnom je zapjevao „Što svaka žena sanja“ i „Tebi, majko, misli lete“ – govori nam Paldum.

Iako nije bilo prilike da s ovim političarem razgovara u četiri oka, s obzirom na to da je sjedio u prvom redu, Hanka je uočila da se dobro zabavlja.

- Samo smo se sreli na sceni, ali sam vidjela na njegovom pogledu veliko zadovoljstvo što me sluša, a bio je sretan što smo i zapjevali zajedno – kaže pjevačica.

Ističe da je presretna što je publika svugdje voli, a ova emisija je dokaz da ima brojne fanove i u susjednoj Hrvatskoj.

Veliko poštovanje

- Svugdje me publika doživljava s velikim poštovanjem i to me čini veoma sretnom. Gdje god dođem, fanovi me s posebnim poštovanjem i žarom dočekuju. Snimali smo nekoliko sati i na kraju je voditelj Branko Uvodić pitao: „Ljudi moji, imate li vi kuću“? Pomalo sam ljubomorna, uvjetno rečeno, na te divne emisije koje se snimaju u zemljama regije, a kod nas nešto slično ne postoji. Lijepo je vidjeti da neko radi na promociji kulturne baštine, očuvanju tradicije i tako značajnih dobara – poručuje Paldum.

 Spremna za Ameriku

Kraljica sevdaha ovih dana priprema kofere za put u daleku Ameriku.

- Uveliko se pripremam za američku turneju. Malo je to bilo usporeno zbog viza, ali svakako u martu bi trebala početi turneja i nastupi kojima se radujem – kaže Paldum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.