MODA Radio i nekoliko editorijala za modne časopise

Frizure Stipe Filipovića krase naslovnice sedam svjetskih magazina

Umjetnik za kosu iz Gruda predsjednik Saveza frizera BiH

A.HODŽIĆ

Bosanskohercegovački frizer Stipe Filipović iz Gruda u protekloj godini radio je frizure za sedam naslovnica modnih časopisa širom svijeta.

Riječ je o magazinima "Blouder", "Coco", "Beautymute", "Feroce" , "Pump", "Provocator", "Younger".

Uz naslovnice tu je bio i pozamašan broj editorijala u stranim časopisima.

- Uvijek sam težio ka Zapadu, ali kada su moj rad objavili Japanci, onda sam shvatio da ipak to što radim ima puno veću težinu. Gledajući sa strane, sve izgleda kao iz nekog filma, putujete, radite ono što volite, upoznajete nova mjesta, ljude. Obilazite svijet i imate bogatstvo putovanja koje sebi rijetki mogu priuštiti. Međutim, taj nomadski život je jako iscrpljujući, mijenjanje vremenskih zona, klimatskih razlika često djeluju jako iscrpljujuće. Velike su pripreme za posložiti koncept cijelog projekta, ne preferiram "moodboarde" po kojima se u posljednje vrijeme najčešće radi, naravno, imam i ja "moodboard", ali totalno drugačiji, ne volim reciklirati već poslikano, želim biti svoj. Izgleda da uspijevam u tome i da svijet to cijeni. Sretan sam jer sam uspio posložiti život kakav sam želio, živim u Hercegovini, a djelujem i radim širom svijeta, rijetki to sebi mogu priuštiti - rekao je Filipović, koji je i predsjednik Saveza frizera BiH. 

Neki časopisi su ga ponovo angažirali i Stipe upravo očekuje da na naslovnici osvane famozni Tajmeron Karvalo (Tymeron Carvalho), koji se našao ispred objektiva Mateje Pejić, naravno - sve u Filipovićevoj produkciji. 

Umjetnik za kosu sretan je i ponosan na svaki projekt kroz koji indirektno reklamira kreativce koji dolaze iz naše zemlje koristeći njihove usluge ili rukotvorine za snimanje, tako da su se mnogi zahvaljujući Filipoviću uspjeli dokopati naslovnica van naše zemlje. 

NA VRH

Podijeli članak na