MIŠLJENJE

Ono što je Leontina poručila Jali Bratu i Bubi Corelliju iznenadit će mnoge

Ona je nekada važila za jednu od omiljenih pop pjevačica

Leontina: Predstavnica kvalitetne muzike. Društvene mreže

Avaz.ba

13.2.2019

Leontina Vukomanović, članica žirija "Pinkovih zvezdica", nekada je važila za jednu od omiljenih pop pjevačica, dok je danas posvećena radu s djecom.

Ona je u svoje vrijeme bila predstavnik kvalitetne muzike, mnoge je interesiralo kako ona komentira današnja strujanja u muzici, sa predvodnicima modernog zvuka - Jalom Bratom i Bubom Corellijem na čelu.

- Razmišljala sam mnogo o tome. Ima pjesama koje mi se baš dopadaju. Ne kao pjesme, jer današnja muzika najčešće nosi zapravo neki ritam, atmosferu, šmek i opuštenost, odnosno nešto što nije bilo kada smo mi tek počinjali. Međutim, moja mama isto to kaže za muziku koju smo mi stvarali 90-ih, odnosno za dens i pop scenu. To je bio potpuni šok za njih koji su navikli na muziku 60-ih. To je nešto što vrijeme nosi i mijenja. Ja svakako nikada neću moći pisati takve pjesme jer nisam u duhu vremena, ali itekako volim ih čuti. Zarazni su ti refreni i ritmovi - istakla je za srbijanske medije Leontina.

- Jedino što ne poštujem su vulgarne riječi. Probala bih da to nekako zabrane - dodala je Vukomanović.

- Muzika je uvijek dobra i pozitivna, pa i ove nove pjesme. Ko pjeva, zlo ne misli, osim ako te pjesme nisu progresivnog teksta. Voljela bih nekako ograničiti upotrebu psovki, mada je to svjetski trend. Imam dijete koje ima osam godina i ona će uskoro početi to  slušati, uvjerena sam u to - izjavila je pjevačica, zaključujući priču riječima:

- Ja više nisam za duete, matora sam za to, ali bilo bi dobro da oni naprave neku dječiju pjesmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.