OTKRIĆE

Ove svjetske zvijezde odbile su da glume u "Titaniku"

U ovom ostvarenju glavne uloge pripale su glumačkom paru Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet

U ovom ostvarenju glavne uloge pripale su glumačkom paru Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet. Arhiv

Avaz.ba

14.2.2019

Film "Titanik" jedan je od najpopularnijih i najuspješnijih filmova svih vremena. 

U ovom ostvarenju glavne uloge pripale su glumačkom paru Leonardo Dikaprio (Di Caprio) i Kejt Vinslet (Kate Winslet).

Međutim, ono što je malo poznato jeste da su mnoge filmske zvijezde odbile da igraju u "Titaniku", a neke od njih nisu uspjele da prođu audiciju. 

Reditelj Džejms Kameron (James Cameron) želio je da lik Džeka (Jack) igra River Finiks (River Phoenix), međutim, ovaj glumac je preminuo.

Ulogu koju je na kraju dobio Leonardo Dikaprio odbile su i zvijezde kao što su Tom Kruz (Cruise), Bred Pit (Brad Pitt), Džoni Dep (Johnny Depp), Stiven Dorf (Stephen Dorff). Na audiciju su se prijavili Kristijan Bejl (Christian Bale), Itan Houk (Ethan Hawke), kao i Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) i Kris O' Donel (Chris O' Donnell), međutim, nisu je prošli.

Lik Rouz (Rose) odbile su da igraju Nikol Kidman (Nicole), Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrou), Dru Barimor (Drew Barrymore), Šarliz Teron (Charlize Therone), Anđelina Đoli (Angelina Jolie), kao i kraljica popa Madona (Madonna).

Također, Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Kamerun Dijaz (Cameron Diaz), Šeron Stoun (Sharon Stone), Uma Turman (Thurman), Džodi Foster (Jodie), Kristina Riči (Christina Ricci) nisu željele ulogu u kultnom filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.