JET SET

Kortni Koks o opsjednutosti estetskim operacijama: Nisam ličila na sebe

Starenje joj teško padalo

Kortni Koks. Instagram

Avaz.ba

15.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Glumica Kortni Koks (Courteney Cox) je godinama bila na meti kritika kao jedna od slavnih osoba koje pretjeruju s botoksom. Tačnije, bilo kakvim estetskim zahvatima.

A iako je godinama izbjegavala davati komentare na tu temu, Kortni je prije dvije godine priznala kako nije bila zadovoljna vlastitim izgledom i da joj je starenje jako teško padalo, a spas je pronašla u estetskim operacijama. Barem je tada vjerovala da će joj one pomoći da zadrži mladolik izgled. 

U međuvremenu je odustala od botoksa i sličnih načina pomlađivanja, a sada je u razgovoru za "People" otvoreno progovorila o vlastitom izgledu, ali i samopouzdanju.

- Iako sam morala prihvatiti da starim, to je bilo nešto što mi je bilo teško napraviti - započela je svoju priču te dodala kako su holivudski standardi ljepote ponekad poprilično strogi. 

Priznala je kako je počela koristiti botoks jer nije bila zadovoljna sobom i svojim izgledom. No nakon nekog vremena je shvatila da zahvaljujući botoksu i operacijama više uopće ne nalikuje sebi i tada je odlučila prestati.

Od tada su prošle dvije godine, a ona se svakim danom osjeća sve bolje.

- Sada prihvatam samu sebe i starim s onim što mi je Bog darovao, a ne s onim što pokušavam promijeniti rekla je zvijezda "Prijatelja".

 Dodala je i kako nikada nije imala više samopouzdanja nego sada.

- Mislim da sam u fazi života u kojoj se lako osjećati dobro zbog onoga što sam, kakva sam osoba postala i kakva osoba tek nastojim postati - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.