IZVUKAO SE

Princ Hari u Vegasu napravio štetu vrijednu 11 hiljada KM i izbjegao plaćanje

Priča isplivala dok iščekuje dolazak svog prvog djeteta s vojvotkinjom od Saseksa

Princ Hari: Tulumario u Las Vegasu. Arhiv

Index.hr

16.2.2019

Princ Hari (Harry) svojoj je porodici u mlađim danima nerijetko zadavao muke neprimjerenim ponašanjem. Tako je sada na vidjelo izašla priča iz 2012. godine, kada je princ tulumario u Las Vegasu i prouzročio štetu i neugodnosti svojoj porodici.

Za vrijeme boravka u luksuznom lasvegaškom hotelu "Wynn", gdje noćenje stoji i do 5 hiljada funti, što je oko 11.000 KM, tada 27-godišnji princ i njegovi prijatelji zabavljali su se prilično dugo i žestoko. Tako su nastale i fotografije nagog Harija kako pokriva strateške dijelove pored gole žene koja mu je pravila društvo.

Spomenute fotografije kraljevskoj porodici su donijele probleme i haos na dvoru, a princ je navodno učinio štetu vrijednu čak 30 hiljada funti, odnosno oko 67 hiljada KMa. Ipak, nije morao platiti ni penija. Prema navodima dokumentarca "Spending Secrets of the Royals", stručnjakinja za kraljevsku porodicu Kati Nikol (Katie Nicholl) tvrdi kako je račun podmirio vlasnik hotela, milijarder Stiv Vin (Steve Wynn). 

- Stiv Vin vlasnik hotela u kojem je Hari odsjedao, samo je obrisao ploču - otkrila je Nikol. Ipak, Hari se izvinio zbog cijele situacije i priznao da ih je iznevjerio. 

- Na kraju dana sam vjerovatno iznevjerio i sebe i svoju porodicu i sve ostale... Ali to je bio klasičan primjer posljedica koje je na mene ostavilo previše bavljenja vojskom, a premalo kraljevskim poslovima - izjavio je princ Hari te istaknuo kako je razvio tri ličnosti - jednu pod utjecajem vojske, drugu pod utjecajem porodice i treću u privatnim trenucima.

Naposljetku, princ je priznao kako ga je otac uvijek pokušavao podsjetiti na to ko je i šta bi trebao činiti kako bi bio sretan. 

- Teško je zaboraviti ko sam bio dok sam bio u vojsci. Svi nose iste uniforme i rade sve iste stvari -  zaključio je Hari koji sada živi smirenim načinom života te iščekuje dolazak svog prvog djeteta s vojvotkinjom od Saseksa s kojom je stao pred oltar u maja 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.