TUZLA Pred nekoliko hiljada posjetilaca

Održan dugo očekivani koncert Bajage i Instruktora na Mejdanu

Svojim melodičnim i romantičnim pjesmama obilježili su jedno vrijeme, zbog čega je večeras među publikom bilo više različitih generacija

Lejla Ilić Osmančević
16.02.2019 23:19
FOTO: Ahmet Bajrić Blicko 

Dugo očekivani koncert Bajage i Instruktora održan je večeras u maloj sali dvorane Mejdan u Tuzli pred nekoliko hiljada posjetilaca.

Zvijezde balkanskog rokenrola Bajaga i Instruktori na radost brojnih obožavatelja u sklopu regionalne turneje promovirali su album „U sali lom“.

Nakon pozdravnog obraćanja - „Dobro večer Tuzlo mila uvijek si nam draga bila“ - koncert je počeo velikim Bajginim hitom „Dobro jutro“

- Čast mi je i zadovoljstvo da smo večeras s vama ovdje u Tuzli, nakon pet, šest godina. Neću puno da pričam hoću da sviramo i pjevamo - poručio je Bajaga.

Tokom koncerta nizali su se dobro znani hitovi „Ako treba da je kraj“, „Verujem, ne verujem“, „S druge strane jastuka“, kao i pjesme sa posljednjeg albuma.

Beogradski bend Bajaga i Instruktori sviraju već 35 godina.

Svojim melodičnim i romantičnim pjesmama obilježili su jedno vrijeme, zbog čega je večeras u Mejdanu među publikom bilo više različitih generacija. Svi SU jednako uživali u cjelovečernjem koncertu Bajage i Instruktora.

Komentari

NA VRH