SVIJET SLAVNIH

Muamera Pulić: Sretna sam što sam dio tima Kim Kardašijan

Radila sa Mariom Dedivanovićem, zvaničnim šminkerom rijaliti zvijezde

Pulić: Od manekenke do visažistice

Razgovarao: Adi HODŽIĆ

18.2.2019

Muamera Pulić, rođena u Hamburgu, posljednjih godina nastavila je karijeru u Los Anđelesu, gdje je angažirana na kampanjama svjetskih kozmetičkih brendova i magazina, ali i na filmskom platnu. Nedavno je ova kreativka radila kampanju za novu kolekciju šminke Kim Kardašijan (Kardashian), prilikom čega je upoznala nevjerovatne umjetnike. Muamera često sarađuje i s glumicom Mišom Barton (Mischa), a prošle godine bila je glavna visažistica na dva filmska ostvarenja u Holivudu. 

Telefonski poziv

Nedavno ste radili kampanju za Kim Kardašijan, o čemu je riječ?

- Da, radila sam sa Mariom Dedivanovićem, priznatim visažistom s kojim Kim radi. Riječ je o njenoj “KKW Beauty Campaign”, za koju smo radili na detaljima i ukrašavanju kolekcije šminke. Bila sam veoma sretna i zahvalna kad mi je agencija rekla da traže da budem u njihovom timu. Snimanje je bilo u Los Anđelesu i radili smo na 16 modela. Bila je to odlična atmosfera i nevjerovatna vibracija, upoznala sam na setu divne ljude i nevjerovatne umjetnike.

Jeste li upoznali Kim?

- Nažalost, ne, nije se pojavila, jer mislim da je bila zauzeta, ali sam je čula kako razgovara telefonom s kreativnim direktorom, kojeg je pitala da li nam je potrebna pomoć i treba li doći, što je bilo veoma lijepo od nje.

Kako je došlo do saradnje sa Mišom Barton?

- Sa Mišom sam prvi put radila prije nekoliko godina, kad sam još živjela u Njemačkoj. Bio je to jedan događaj na crvenom tepihu u Hamburgu i mi smo kliknule od samog početka. Tada je živela na relaciji između Londona i Los Anđelesa, a ja u Njemačkoj. Tako da se nismo dugo čule. Nekoliko godina poslije, sudbina nas je ponovo spojila. Od tada sam angažirana za rimejk TV šou “Hills”, koji se trenutno snima u Los Anđelesu.

Na drugoj strani

Za koje ste časopise angažirani?

- Radim za modne časopise kao što je “Flaunt” i mnogo puta za “Elle Magazine” na međunarodnom nivou. Nedavno sam sa pop bendom “Haim” radila naslovnicu za “Time Magazine”. Veoma su talentirane i slatke djevojke.

Kako ste uplovili u svijet šminkanja?

- U modnu industriju ušla sam prije deset godina, kad sam počela kao model. Brzo sam shvatila da volim biti iza kamere, umjetnik. Sad sam na drugoj strani i izgradila sam svoj portfelj. Svakako sam veoma sretna otkad sam donijela tu odluku, svakog dana sve više sam uvjerena da je bila ispravna.

 Angažman na filmu

Osim na modnim editorijalima, Pulić je u prošloj godini kao zvanični šminker bila angažirana i na dva filma u Los Anđelesu. Riječ je o ostvarenjima “The Critic” i “Hot Bronson St”.

Sarajevo i Novi Pazar

Moj otac je porijeklom iz Sarajeva, u kojem danas imam tetku, a majka je iz Novog Pazara. Vezana sam za oba grada i volim da dođem kad god mogu, rekla je Pulić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.