TUGA Saobraćajna nesreća se desila u jutarnjim satima

Oni su posljednji vidjeli Šabana Šaulića živog, a jedan od njih još je u teškom stanju

Na dijelu puta gdje su se održavali radovi došlo je do sudara dva putnička vozila

Avaz.ba
17.02.2019 16:18

Kako saznaje srbijanski Blic, zajedno sa Šabanom Šaulićem u vozilu koje je krenulo put aerodroma bili su njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su poslije nastupa u Njemačkoj otišli u hotel, odakle su krenuli put Dizeldorfa negdje oko četiri ujutru, gdje su se trebali ukrcati na let za Beograd.

Na dijelu puta gdje su se održavali radovi došlo je do sudara dva putnička vozila. Ekipa Hitne pomoćije stigla i na licu mjesta započela reanimaciju povrijeđenog pjevača.

Putničkim vozilom, prema nezavničnim infomacijama, upravljao je Šabanov muzičar Mirsad Kerić, dok je na prednjem sjedištu sjedio Šaban Šaulić, a na zadnjem Šabanov dugogodišnji prijatelj Boban.

Trenutno zdravstveno stanje Bobana, kuma Šabana Šaulića, stabilno je, dok je Mirsad Kerić životno ugrožen i ljekari se bore za njegov život.

Slobodan i Šaban Šaulić se druže već nekoliko decenija unazad, iz velikog prijateljstva postali su kumovi, a potom je sa Šabanom počeo nastupati na brojnim koncertima.

- Bili su pozitivni, sve je super bilo. Taj što je izazvao udes, to je bilo na autoputu gdje su se izvodili radovi, nije imao vozačku dozvolu i bio je pijan - rekao je Bogdan Markota, vlasnik kluba u kojem su nastupali sinoć, za Blic.

Komentari

NA VRH