TUGA

Kralj narodne muzike stigao u "Nebesku kafanu": Najljepši glas sada pjeva za najboljim stolom

Iza sebe ostavio neizbrisiv trag

"Nebeska kafana": Šaulić pjeva za najboljim stolom. Facebook

Telegraf.rs

17.2.2019

Nebeska kafana sve brže se puni. Na veliku žalost svih poštovalaca narodne muzike, jedan od njenih najvećih velikana, Šaban Šaulić, pridružio se fotografiji na kojoj su svi oni koji za sobom ostavljaju neizbrisiv trag.

Šaban sada pjeva za najboljim stolom svim svojim prijateljima za koje ga je tokom karijere vezivalo toliko lijepih trenutaka.  

Bata Živojinović, Gaga Nikolić, Pavle Vuisić, Bata Stojković, Zoran Radmilović, Dušan Prelević Prele, Moma Kapor, Toma Zdravkovića, Josif Tatić, Bora Todorović, Petar Kralj, i Dragomir Bojanić Gidra, Milorada Mandić Manda, Nebojša Glogovac... samo su neki od boema na jednoj strani stola.

Emotivna slika datira još iz 2013. godine, a za besmrtni stol sjeli su, nažalost ubrzo, i Nikola Simić, Danilo Lazović, Milan Todorović i Mija Aleksić, Milorad Mandić Manda i Nebojša Glogovac. 

Poslije najnovije tragedije, nadamo se da će ova slika dugi niz godina ostati neizmjenjena i da u ovu kafanu, koliko god dobro njeno društvo bilo, niko još dugo, dugo neće kročiti. I da nas nikada više ova slika neće asocirati na pjesmu: "Pamtite me po pesmama mojim jer ne mogu boli da prebolim. Jednog dana neću biti s vama, mene čeka nebeska kafana".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.