SJEĆANJA U Beču 2016. pokušaj ubistva

Preživio i metak i bolest i nož: Šaban više puta izbjegao smrt, no saobraćajna nesreća bila kobna

Najopasnija situacija u kojoj se poznati pjevač našao bila je gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao

Avaz.ba
17.02.2019 18:19

Šaban Šaulić

Foto: Printscreen

Najopasnija situacija u kojoj se Šaulić našao bila je gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao. Nekolicina napadač upala je na svadbu i odmah su počeli pucati iz Heklera , prenosi 24.sata.hr.

Danas nas je u 68. godini života napustio kralj narodne glazbe, Šaban Šaulić.

Šaban, mogli bismo reći, nije imao sreće te se više puta našao u situaciji da se bori za život.

 U Beču su ga 2016. pokušali ubiti.

- Izboli su me nožem u haustoru. Kad sam ušao u hodnik, jedna me ruka uvukla u mrak te sam osjetio nož u leđima. Budući da sam bio sportaš, gledao sam kako da pobjegnem. Počeli su me bosti u leđa. Sreća što me nisu pogodili u živac. Tada su prišla neka dvojica, a jedan od njih me je udario bokserom. Imao sam ogrebotinu po licu. Mislio sam da sam iskrvario, ali i da će vidjeti da nisu završili posao - prepričavao je svojevremeno  Šaulić na televiziji "Pink" kako je umalo izgubio život.

No, iako je preživio napad, nastavio je živjeti u strahu.

- Stalno sam mislio da će se vratiti kako bi završili posao. Na kraju sam s prijateljem otišao u Beograd - ispričao je Šaban.

Zbog problema s trbušnom aortom, iste te, za njega tragične, 2016. završio je na hitnoj operaciji.

Imao je začepljenje trbušne aorte, koje liječnici nazivaju tempiranom bombom. Bojali su se da neće preživjeti, no Šaban se nije dao.

Ipak, najopasnija situacija u kojoj se Šaulić našao bila je, ni manje ni više, nego gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao. 

- Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli pucati iz Heklera. U sali su ispalili nekoliko metaka. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani - prepričavao je kasnije Šaban kako je preživio susret s njemačkim 9-milimetarskim automatskim puškama.

Jedan od napadača tada je povikao: "Svi dolje. Vadite pare, satove i telefone." 

Njih četvero je kontroliralo goste, dok su ostali stajali ispred restorana kako bi čim lakše i brže pobjegli. 

Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom njemu rekli da može ustati.

- Čovjek je stajao iza mene i rekao mi: "Kralju, ti sjedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sjedi i uživaj, tebe poštujemo". A ja sam pomislio: Joj, ako sjednem, prvi ću dobiti metak u leđa. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me strah, ipak je to oružje - prepričavao je kasnije Šaban.

Nakon što su uzeli plijen, napadači su napustili dvoranu. Kralj narodnjaka imao je posebnu sreću. Pljačkaši nisu uspjeli uzeti većinu novca koje je zaradio jer su bakšiš stavljali u kofer od harmonike.

Nažalost, danas, saobraćajnu nesreću na njemačkim cestama Šaban nije preživio. 

Komentari

NA VRH