STRAVIČNA NESREĆA

Zaledit ćete se od šoka kada budete vidjeli kojom brzinom se pijani Nijemac zakucao u auto Šabana Šaulića

Vozač je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole

Avaz.ba

17.2.2019

Mediji u čitavom regionu i dalje pišu o tragičnoj smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića koji je jutros preminuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Do nesreće je došlo tako što je pijani vozač udario u zadnji dio automobila u kojem je bio Šaulić.

Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Dizelodorf gdje je imao rani jutarnji let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nezgode.

U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole, udario je u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Slobodanom Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad, također, teško povrijeđen, a ljekari se i dalje bore za njegov život. 

Boban Stojadinović, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede. 

Kako pišu tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.