DETALJI Nekoliko puta je padao u nesvijest i budio se

Bio je čudan i nervozan, kao da je negdje žurio: Šaulićev kum o posljednjim trenucima života kralja

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon

Avaz.ba
18.02.2019 09:04

Šaban Šaulić

Foto: Screenshot

U rano nedjeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bilefelda, na zapadu Njemačke, spasioci su iz smrskanog Seata izvukli tijela trojice teško povrijeđenih muškaraca. Od njih je samo jedan preživio i ispričao potresnu priču o tragičnoj pogibiji Šabana Šaulića, srbijanskog kralja narodne muzike, i njegovog vozača i muzičara Mirsada Kerića, piše "Blic".

Riječ je o Šabanovom kumu Slobodanu Bobanu Stojadinoviću, koji je tokom stravične nesreće u Seatu sjedio neposredno iza Šabana Šaulića. Stojadinović je iz bolničke postelje, za koju su ga prikovale teške povrede, ispričao šta se događalo u tim kobnim minutama. 

- Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da, pošto imamo avion rano ujutro, legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman te mi lupa na vrata. I pitam ga: "Pa zašto žuriš?" A on mi kaže: ''Pa, hajde, molim te, brzo, zašto kasniš, žurimo!" Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada prije nije tako. Imali smo još tri sata do polijetanja njegovog aviona. Brzo sam se obukao, spustio dolje, ušli smo u auto. Krenuli smo, bio je malo nervozan i tu mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minute ranije. Pazite, tri minute, nisam mogao da vjerujem. Sav je bio čudan - kaže Stojadinović.

- Sve vrijeme dok je pjevao, gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovdje dobiju penziju, a umru ovdje. I ništa ne prožive - prisjeća se Stojadinović. 

Na automobilu Seat su bila loša svjetla i Šaban je to primijetio. A Mirsad mu je, prema riječima Stojadinovića, odgovorio: "Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim pod dugim."

- Nismo pet riječi progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletjelo je drugo vozilo na nas otpozadi, a Mirsad, koji je vozio, kočio je. Sjedio sam pozadi, a ispred mene je sjedio Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od silne kompletan gepek nam se nabio skroz naprijed - kaže Stojadinović.

Nekoliko puta je padao u nesvijest i budio se. Dok su ih vadili iz auta, gledao je kako ljekari pokušavaju oživjeti Mirsada. 

- Pitao sam gdje je Šaban i vidio sam da ga nema. U tom trenutku sam se onesvijestio. Onda su me iznijeli, vidio sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći. Probudio sam se i pitao ljekare je li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu - kaže Stojadinović.

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon. 

- Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vrijeme. Javio sam se i pita me gdje si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povrijeđen, a da Šaban nije pored mene, i onda je nastao haos - kaže Stojadinović.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpio višestruke teške povrede. 

- Imam polomljenih šest rebara i vratni pršljen mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni dio mi je pukao, ne mogu se pomjeriti iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruhan i ubijen. Ne mogu da se pomjerim - ispričao je reporteru "Blica" Slobodan Boban Stojadinović. 

Komentari

NA VRH