DAN VELIKE ODLUKE

Danas će ljekari saopćiti daljnji tok liječenja Dee Đurđević

Za sada stanje nepromijenjeno

Mladen Mijatović i Dea Đurđević. Screenshot

Avaz.ba

18.2.2019

Mladen Mijatović, partner Dee Đurđević, koja se oporavlja na VMA nakon teške saobraćajne nesreće, otkriva za "Blic" da svi čekaju današnji dan kada će imati nove informacije o Deinom daljnjem oporavku i toku liječenja te da je za sada stanje nepromijenjeno.

- Dea je i dalje u jedinici intenzivnog liječenja i za sada nema promjene njenog stanja. U ponedjeljak ćemo znati nešto više o daljnjem toku liječenja i hoće li biti premještena s intenzivne njege. To sada strpljivo iščekujemo. Dea je dobro i hrabra je - rekao je Mladen Mijatović za "Blic", koji je u svakodnevnom kontaktu sa svojom djevojkom iako zbog virusa koji vladaju do sada nije imao prilike vidjeti je uživo. 

Dea će jedinicu intenzivnog liječenja napustiti početkom sljedeće sedmice, ali će se danas donijeti odluka koji će to tačno dan biti. Budući da trenutno vladaju virusi, ljekari još razmišljaju kada bi voditeljicu mogli prebaciti na drugo odjeljenje, piše "Blic".

Inače, i ljekari s VMA su potvrdili da će u ponedjeljak znati kada će Dea izaći s intenzivnog liječenja, tako da je prvi dan ove sedmice presudan za daljnji tok oporavka i liječenja voditeljice ružičaste televizije, koja je od momenta nesreće do danas hrabro podnijela svaki trenutak.

Bila je veoma zadovoljna kada su joj saopćili da bi uskoro trebala napustiti intenzivnu njegu.

- Iako je sve vrijeme bodrila kako sebe tako i čitav tim, ali i zasmijavala sve u bolnici, ni samoj Dei uopće nije svejedno, najprije jer je preživjela velike traume, ali i jer je rane i dalje bole. Ipak, trudi se sve pobijediti osmijehom, a u tome joj pomažu majka Nena, kao i partner Mladen, koji je sve vrijeme bodre - rekao je nedavno izvor ''Blica'' i dodao:

- Čim je čula Lijepe vijesti, Dei je to bio dodatni podstrek da bude još pozitivnija. Pogotovo što sve teče po planu. Nakon što je prebace na drugo odjeljenje, nastavit će liječenje po određenoj proceduri jer će biti potrebno mnogo strpljenja i vremena da se Dea potpuno oporavi od svih povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.