TRAGEDIJA

Neda Ukraden i Bosanac se rasplakali u programu uživo dok su se opraštali od velikog Šabana Šaulića

Kralj narodne muzike u nedjelju izgubio život u 68. godini

Neda Ukraden i Dragan Stojković Bosanac emotivno se oprostili od svog kolege. Screenshot

Avaz.ba

18.2.2019

Neda Ukraden i Dragan Stojković Bosanac su o svom kolegi Šabanu Šauliću imali najljepše riječi, a tužnu vijest oboje su primili dok su bili za volanom. 

Jedinstveni Šaulić, kralj narodne muzike, u nedjelju je izgubio život u 68. godini, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, na putu do aerodroma. 

Ovaj gubitak potresao je sve njegove kolege, a o neponovljivom Šabanu danas su u Jutarnjem programu pričali Neda Ukraden, Merima Njegomir, Dragan Stojković Bosanac i Dragana Mirković. 

- Mi smo radnici treće smjene. I ako si 100-200 km od kuće, ti misliš da si pred pragom. Mi smo željni svog doma. To je najhroničniji osjećaj koji posjeduje svako od nas. Vrlo često si povezan s avionima, slobodnim kartama, tako da niko nije baš tako od bijesa krenuo - prvo je rekla Neda, a onda se rasplakala.

- Prije svega, koristim priliku da izrazim duboko saučešće Goci, Saneli, Ildi, Mihajlu, njihovim unucima... Ja sam ovu vijest jučer doživjela vozeći. Vozila sam se iz Rogaške Slatine. Sama. Ne mogu da se opustim kad me neko vozi. Pogledajte koliko ljudi je izginulo kad ih neko drugi vozi - kroz suze je pričala Neda. 

Potom se od Šabana oprostio i Bosanac, koji je sa njim sarađivao više od 30 godina, te je s knedlom u grlu govorio o pokojnom pjevaču, sve dok i on nije zaplakao. 

- Bio sam u kolima i zatečen sam, morao sam stati, jer prosto ne mogu da vjerujem. Izvinjavam se, ja sam dosta s njim sarađivao... Nisam vjerovao da se takvo nešto može dogoditi, bilo je nevjerovatno - rekao je Bosanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.