TUGA

Potresna ispovijest svjedoka nesreće: Udar je bio prejak, Šaban je bio vezan pojasom, ali se stara rana otvorila

Šaulić je 2016. u Italiji operirao stomačnu aortu, koja mu je izazivala ozbiljne zdravstvene tegobe

Šaban Šaulić. Screenshot

Avaz.ba

18.2.2019

Slobodan Boban Stojadinović, kum Šabana Šaulića, kao i svjedok njegove pogibije, potvrdio je "Blicu" da se kobnog jutra Šaulić vozio vezan pojasom, ali da mu se od siline udara otvorila kobna stara rana koju je operirao prije tri godine.

Šaban Šaulić je 2016. godine u Italiji operirao stomačnu aortu koja mu je izazivala ozbiljne zdravstvene tegobe.

- Čuo sam od ljekara maloprije da mu je pukla aorta koju je operirao i da su pokušali da mu je sastave - kazao je za “Blic” Stojadinović.

Stojadinović, Šaban Šaulić i njegov muzičar i vozač Mirsad Kerić teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u nedjelju ujutro kod grada Bilefelda, kada je na njih naletio pijani vozač bez vozačke dozvole, koji je prošao s najlakšim povredama. Šaulić je ubrzo podlegao ranama.

- Sjedio sam iza Šabana. Bio je vezan. Iskreno se plašim da je od siline udara povrijedio arteriju koju je operirao. Špekulira se da je srce puklo i da je imao srčani udar. Ne sjećam se svega od udarca, bio sam u nesvijesti - kazao je Stojadinović.

"Nisu znali da je operirao aortu, da sam bio tu, možda bih mogao da im kažem šta je bio problem", dodao je Stojadinović.

Bogdan Markata, menadžer koji je organizirao nastup Šabana Šaulića u Njemačkoj,  otkrio je i šta se dogodilo u bolnici. 

- Probali su ga povratiti u život, ali nisu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam s njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvijek raspoložen i nije bilo naznaka da bi takvo nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina - rekao je on za "Premijeru vikend specijal".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.