TRAGEDIJA Nastradao legendarni pjevač

Pijani Nijemac odgovarat će za dvostruko ubistvo: Policija podnijela krivičnu prijavu zbog smrti Šabana Šaulića i Mirsada Kerića

Avaz.ba
18.02.2019 19:24

Pjevač Šaban Šaulić u nedjelju, 17. februara, preminuo je nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, a protiv njemačkog državljanina koji je učestvovao u udesu podnesena je prijava za ubistvo dvije osobe, prenosi Kurir.rs. 

Šaban Šaulić je u saobraćajnoj nesreći poginuo u Njemačkoj vraćajući se sa svog posljednjeg nastupa. Automobil u kojem se vozio udario je drugi, kojim je upravljao njemački državljanin, koji je bio pod dejstvom alkohola, a tamošnja policija saopćila je danas da je preminuo i Mirsad Kerić (43), vozač automobila u kojem je život jučer izgubio Šaban.

- Protiv vozača koji je vozio automobil koji se zakucao u onaj u kojem je bio Šaulić podnesena je službena krivična prijava - istakao je izvor upućen u zvaničnu istragu, pa dodao:

- Tereti se za ubistvo jer su preminule dvije osobe. Državni tužilac je preuzeo slučaj.

Podsjetimo, Šaban je helikopterom je dopremljen do bolnice. Porodica je pričala s doktoricom koja ga je reanimirala, a imao je maskimalni tretman kada je medicinska pomoć u pitanju. 

To je jedna od najboljih bolnica u ovom dijelu Njemačke u koju je prebačen. Ta srčana aorta je bila smrtonosna i reanimacija je trajala dva i po sata. Nažalost, Šaban Šaulić nije preživio.

Komentari

NA VRH