TUGA

Supruga Ružica Kerić: Mirsad nije trebao svirati na nastupu, ali ga je Šaban molio

I pored svih napora ljekara da ga spase, on je izgubio bitku za život

Ružica je do posljednjeg trenutka vjerovala da će njen suprug preživjeti. Kurir.rs

Kurir.rs

18.2.2019

Muzičar Mirsad Kerić, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesrećikoju je doživio s pokojnim Šabanom Šaulićem u nedjelju u blizini njemačkog grada Bilefelda, preminuo je u popodnevnim satima u bolnici u koju je primljen nakon nesreće. 

I pored svih napora ljekara da ga spase, on je izgubio bitku za život. Ovaj klavijaturista iza sebe je ostavio sina, kćerku i suprugu Ružicu Kerić, koja je do posljednjeg trenutka vjerovala da će njen suprug preživjeti.

Ona je za Kurir otkrila da njen muž nije trebao biti sa Šabanom na nastupu, ali da svog velikog prijatelja ipak nije mogao odbiti.

- Mirsad je 17 godina radio sa Šabanom, družili su se, bili su bliski. Šaban je imao mnogo povjerenja u mog supruga. Mirsad nije trebao ovog vikenda ići na nastup, već je trebao otići u Kobenc jer mu je otac u komi već deset dana. Međutim, Šaban ga je zamolio da ide s njim na nastup, samo je njemu vjerovao. Nažalost, poslije koncerta se desio taj strašni udes. Kao što ste čuli, Mirsad nije kriv za saobraćajnu nesreću, taj pijani čovjek ih je udario otpozadi, mnogo brzo je vozio. To su mi rekli iz policije kao zvaničan izveštaj o nesreći - kazala je potresena Ružica za Kurir.

Kurir.rs

Neutješna Mirsadova supruga je ispričala kako je izgledala borba za život pokojnog muzičara. 

- Moj suprug je od samog prijema bio u teškom stanju. Non - stop sam bila na vezi s ljekarima, javljali su mi svaku promjenu, pratili su ga neprestano. Prve noći sam bila do kasno u bolnici, tad je stanje bilo malo bolje. Mirsadu je još prvog dana otvorena lobanja. Ja sam pitala ljekara ima li još nekih težih povreda, unutrašnjeg krvarenja, rekli su mi da je samo glava teško povrijeđena. Svi smo se nadali da će se izvući. Jučer su mu radili testove za reflekse da vide je li to u redu - kazala je ona kroz suze.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.