NAKON TRAGEDIJE

Sanela kroz suze rekla majci: Šaban ne smije biti ukopan na ovaj datum, a evo šta je razlog

Nije poznato kada će pjevač biti ukopan

Sanela i Šaban Šaulić. Screenshot

Avaz.ba

19.2.2019

Nije poznato kada će Šaban Šaulić biti ukopan, s obzirom na to da je tužilaštvo Njemačke najavilo obdukciju za četvrtak. Međutim, dok to još nije bilo poznato, njegova starija kćerka Sanela rekla je da on nikako ne smije biti ukopan 21. februara, jer je tada njen rođendan.

Prvobitno je postojao plan da komemoracija bude održana u četvrtak, ali je odmah bilo jasno da ispraćaj kralja folka tog dana neće biti održan. 

- Sanela je, čim se malo povratila od najgoreg šoka u svom životu, rekla majci da se taj dan preskoči. Ne želi da rođendan pamti po najtužnijem momentu u svom životu - kaže izvor i dodaje da Saneli u ovim teškim trenucima najveću podršku pruža suprug Zoran Bata Mirković.

Bivšeg fudbalera također je pogodila smrt punca, s kojim se odlično slagao i vrlo često o njemu pričao.

Odgovarajući na pitanje šta je to što ga prvo asocira na slovo Š, Bata je kao iz topa rekao: 

- Moj punac. Slušao sam njegove pjesme i prije nego što smo postali familija. Ali, kada sjedite i slušate uživo, mnogo ljepše zvuči. Skroz druga vrsta zadovoljstva. Ne, nije to zetu na uho, uvijek je s nama neko veće društvo i bude onako baš za dušu. Šaban se razumije u fudbal, igrao je ranije, dok nije počeo pjevačku karijeru, i često komentiramo utakmice - rekao je on, a na pitanje koja mu je omiljena pjesma, Bata je rekao:

- Neka bude "Žal". Podsjeća me i na neke poraze iz igračkih dana, poput onog s Partizanom protiv Artmedije - rekao je Bata.

Porodica Šaulić uvijek je zajedno obilježavala sve bitne datume, a i sam Šaban je izbjegavao da zakazuje nastupe na rođendane svoje djece i unuka.

- Baš zato što je za vrijeme njihovog odrastanja više bio van kuće nego u njoj, Šaban je posljednjih godina pokušavao nasljednicima nadoknaditi to vrijeme. U tim prilikama redovno je ispunjavao muzičke želje i kćerkama i sinu i supruzi, ali i njihovim prijateljima - prenosi Kurir.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.