SJEĆANJE

Šaban upoznao svoju ljubav prije 44 godine: Kada se obratio Goci, rekla mu je ove riječi, htio je skočiti u Savu

Svi su voljeli kralja folka, a on je volio nju - Gordanu

Šaban i Gordana Šaulić. Screenshot

Avaz.ba

19.2.2019

Šaban Šaulić umro je nakon saobraćajne nesreće u nedjelju, a čitav region i dalje je u šoku. Svi su voljeli kralja folka, a on je volio nju - Gocu, suprugu koju je opjevao i u svojim pjesmama.

Šabanov život svakako je obilježila ljubav s Gocom, koja je trajala duže od 40 godina - s njom je imao puno uspona i padova, ali bliskost i privrženost uvijek su pobijedile sve nedaće. 

Pjevač je često isticao da bez Gordane ništa ne bi bilo isto, a uz nju je stasao i kao muškarac i kao muzičar, s obzirom na to da je ona u njegovom životu još od davne 1975., od Šabanove 25. godine.

Šaulić je sam u nekoliko navrata priznao da je u mladosti imao muke s djevojkama i da nije imao ''žvaku'' te da je često na ulici gledao u dame i nadao se da ću mu prići. 

- Prijatelji su mi govorili da moram biti dasa, da im se nametnem, a ja sam bio stidljiviji od njih. Kasnije se to promijenilo kada su me mediji uzeli pod svoje - pričao je svojevremeno Šaban. 

Ipak, popularnost ga je okružila ženama, ali i dalje to nije bilo to... A onda je u život ovog pjevača jednog podneva na Adi Ciganliji uplovila lijepa Beograđanka Gordana.

Imao sam do tada nekoliko djevojka jer su moje pjesme bili hitovi, postao sam poznat, ali svaka riječ mi je i dalje bila dukat, još nisam bio naučio da se udvaram na beogradski način. Tada sam već počeo dobro zarađivati, fino se oblačiti, kupio sam polovnog Fiću i unajmio stan kod nekog Žike Mirkovića, rođenog Beograđanina, namazanog svim bojama. Družio sam se sa Žikom - ispričao je jednom Šaban. 

Sjetio se dana kada ga je Žika odveo na Adu da igraju stoni tenis.

- Goca se pojavila s nekom drugaricom koju je Žika poznavao. Sjećam se, Goca je bila mlada i lijepa kao anđeo, imala je tada samo 16,5 godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip - prepričao je Šaban. 

Počeo sam kukati Žiki da me upozna s njom.

- Priđi joj, upoznaj se sam, reci joj nešto - savjetovao me moj Žika, a siguran sam da me pomalo i zezao. Onda je popustio. Prišao je Gordani i predstavio me, rekao joj da sam pjevač, zvijezda narodnjaka, da imam nekoliko snimljenih albuma, da su mi pjesme hitovi - kazao je Žika.

Goca me samo blijedo pogledala i rekla:

- Nikada nisam čula za tebe, ne slušam narodnjake.

Šaban je potom otvorio dušu i rekao:

- Htio sam skočiti u Savu, gdje da naletim na žensku koja mi se toliko sviđa, a ne sluša narodnu muziku! Svojom popularnošću nisam mogao da je očaram, ali je proradilo u meni ono "pamet, grlo, srce". Naglo sam postao rječit, otvorio joj dušu i to je upalilo - rekao je Šaban.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.