ZAOSTAVŠTINA

Šaban Šaulić predosjetio smrt: Sastavio testament, a evo kome je ostavio više od dva miliona eura

Posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu

Šaban Šaulić. Screenshot

Avaz.ba

19.2.2019

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić prije dva dana, u ranim jutarnjim satima, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj nakon koje je umro. U automobilu s njim bili su njegov muzičar Mirsad Kerić, koji je upravljao vozilom, i Šaulićev kum Slobodan Stojadinović.

Šaban kao da je predosjetio kraj jer je samo tri mjeseca prije smrti odlučio sastaviti testament. Tom oporukom svu svoju imovinu, vrijednu nekoliko miliona eura, ostavio je supruzi, djeci i unucima.

Izvori, neki od najbližih Šabanovih prijatelja, rekli su da je kralj narodne muzike posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu, koji je i sastavio testament.

- Šaban je u posljednje vrijeme bio prilično uznemiren, kao da je predosjetio da će se nešto strašno dogoditi. Jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvjesno vrijeme ne osjeća najbolje i da želi sastaviti  testament. Ona mu je rekla da ne pretjeruje i da za to ima vremena, ali na kraju je, pošto je bio uporan, učinila kako je želio - prenose beogradski mediji.

 
Testament je sačinjen u Šapcu. 

- Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrijednu milion eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasljeđuju djeca i unuci. Osim toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu. Navodi se da je Šaban u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu biti prodati, dok djeca sa stanovima mogu raditi šta žele. Osim nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 eura i taj novac pripast će Gordani Šaulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.