TUGA

Komšije Šabana Šaulića otkrile detalje iz njegovog života: Nije se bojao smrti

Šaban je bio veoma skroman i prizeman čovjek, što govore svi koji su ga poznavali

Avaz.ba

20.2.2019

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić podlegao je povredama nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, gdje je imao posljednji nastup. Iako je bio velika zvijezda, Šaban je bio veoma skroman i prizeman čovjek, što govore svi koji su ga poznavali.

Većinu svog vremena provodio je na vikendici u Krčedinu, koja je bila njegova oaza mira.

Mještani ovog naselja za legendarnog muzičara imaju samo riječi hvale, a Šabanov komšija otkrio je kako je izgledalo kada Šaban dođe u Krčedin.

- Navikli smo da on dođe još početkom marta i sjedi do kraja septembra. Imao je dva čamca kojima je išao na pecanje. Po Krčedinu se priča da je posljednji put upecao soma od 25 kilograma. Uvijek kada bi imao veliki ulov, on odmah raspali roštilj i pozove sve iz sela, bio je vesele prirode. Ja im se nekad priključim, on uvijek zove, takav je bio. Sa svima je htio da stane i popriča - priča komšija koji ne može da povjeruje šta se desilo, kao ni ostali mještani koji su, također, šokirani tragedijom.

- Cijeli Krčedin kuka za Šabanom, tek kad dođe vrijeme njegovog dolaska, shvatit ćemo kolika će rupa ostati bez njega. I dalje ne vjerujemo da više nije živ, svi smo mislili da je u pitanju lažna vijest. Mnogi su znali da je imao problem s tom stomačnom aortom i da je bio bolestan. Ljekari su mu tad zabranili da pije, ali volio je popiti po 2-3 rakijice. Nikad ga nisam vidio da se opija. Volio je život, nije se plašio smrti. Niko nije pomišljao da se ovakvo nešto može dogoditi - priča potreseni komšija, prenosi "Esspreso".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.