BEOGRAD Kralj narodne muzike poginuo u Njemačkoj

Šaban Šaulić bit će ukopan pored Glogovca u ponedjeljak

Porodica želi da sahrana bude u petak, jer ne znaju koliko će moći izdržati cijelu ovu agoniju

Avaz.ba
20.02.2019 11:24

Šaban Šaulić i Nebojša Glogovac

Šaban Šaulić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a, prema pisanju "Blica", bit će ukopan pored glumca Nebojše Glogovca.

Iz Uprave Novog groblja za "Blic" kažu da su oni dali prijedlog da Šaban Šaulić, koji je 17. februara tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, bude sahranjen pored Nebojše Glogovca, ali da porodica još nije došla da odabere mjesto.

Ekipa "Blica" posjetila je grobno mjesto Glogovca, pored kojeg je otvoreno novo grobno mjesto, za koje se vjeruje da je namijenjeno Šabanu Šauliću.

Prema informacijama, postoji mogućnost da će pjevač biti sahranjen u ponedjeljak.

- Porodica želi da sahrana bude u petak, jer ne znaju koliko će moći izdržati cijelu ovu agoniju. Ne zna se je li teže porodici koja je ostala u Beogradu ili Saneli i Mihajlu, koji su otišli u Njemačku - rekao je za "Blic" blizak prijatelj porodice Šaulić.

Šaban Šaulić je u nedjelju u saobraćajnoj nesreći poginuo u Njemačkoj, vraćajući se sa svog posljednjeg nastupa. Automobil u kom se vozio udario je drugi auto, kojim je upravljao pijani njemački državljanin, a tamošnja policija saopćila je da je preminuo i Mirsad Kerić (43), vozač automobila u kojem je život izgubio Šaban.

Tužilaštvo u Njemačkoj naložilo je obdukciju tijela Šabana Šaulića za četvrtak.

Komentari

NA VRH