SJEĆANJE

Jezivo predskazanje: Šaban se povjerio voditeljici, a tri godine kasnije crna slutnja se obistinila

Pokojni pjevač je 2016. godine pričao o problemu zbog kojeg je imao hiruršku intervenciju

Kurir.rs

20.2.2019

Šaban Šaulić je nakon teške saobraćajne nesreće preminuou bolnici usljed komplikacija sa srčanom aortom, a pjevač je i ranije imao problema sa zdravljem.  

Pokojni pjevač je 2016. godine pričao o problemu zbog kojeg je imao hiruršku intervenciju.

- Ja nisam znao da ta stomačna aorta ne boli. Slučajno sam to otkrio, tj. moja doktorica koja radi u Hitnoj pomoći. Ona je slučajno kada sam došao sa zabave u Parizu rekla da joj je nešto sumnjivo. "Ja sam došao da me pothraniš, da mi daš infuziju", rekao sam joj, ali je ona htjela pregledati me. Odvela me kod doktora, kojem je ta stomačna aorta bila sumnjiva. Moja kućna prijateljica i doktorica Branka pomogla mi je najviše na svijetu, uvijek me vadi što se tiče zdravlja, ona to za čas završi - rekao je Šaban u emisiji "Iz profila" .

- Vidjeli su ljudi da to nije dobro, prenoćio sam u bolnici, a doktor je trebao operirati me. Svašta su mi radili, krv su mi uzimali jedno 7 puta. Nisam im dao osmi put, rekao sam da su "drakule". Čovjek je došao sutradan i rekao da to nije ni blizu operacije. Ja sam bio sav sretan što idem kući. Nakon godinu dana, stomačna aorta se povećala, a ne daj Bože da pukne. Da si na operacionom stolu, nema šanse da preživiš ako pukne. Imao sam sreće da je toliko poraslo da je moralo operirati se. Moj zet Bata Mirković je našao sve žive u Italiji gdje samo to rade i najbolji su. Rođeni sin mi se ne bi našao kao što mi se on našao. Dolazio je u bolnicu i kada se zadnja posjeta završi odlazio je na spavanje. Sve vrijeme je bio prisutan, a igrom slučaja doktor navija za taj tim gdje igra, pa mu je dao dres. Ja sam dobio lokalnu injekciju, ništa nisam osjetio, komunicirao sam sa svima, a operacija je bila 100 posto uspješna - ispričao je pjevač voditeljici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.