NAKON TRAGEDIJE

Šabanovom rođaku tri puta pozlilo i završio u bolnici kad je vidio njegovu smrtovnicu na kapiji

Nisam imao snage da odem prva dva dana u Šabanovu kuću, kazao Hasan Dudić

Hasan Dudić i Šaban Šaulić. Screenshot

Avaz.ba

21.2.2019

Hasanu Dudiću pozlilo je u utorak, kada je došao ispred kuće Šabana Šaulića i na kapiji ugledao smrtovnicu tragično nastradalog pjevača. Njemu se stanje toliko pogoršalo da je završio u Hitnoj pomoći, gdje je dobio injekciju i infuziju.

Otkako je saznao da je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, kompozitor i pjevač nikako ne može da se oporavi od šoka i bola. Prva dva dana je proveo u stanu na Novom Beogradu, jer se zdravstveno loše osjećao. Imao je probleme s visokim krvnim pritiskom, pa ga je sin Miki dva puta vodio u bolnicu. 

- Nisam imao snage da odem prva dva dana u Šabanovu kuću, bio sam potpuno slomljen od tuge za njim. Vjerujte mi da se mnogo loše osjećam. Tek u utorak sam sakupio snagu da odem da izjavim saučešće snahi Goci i bratanici Ildi, znam da im je jako teško i da im znači podrška u ovom momentu. Međutim, čim sam došao pred Šabanovu kuću i vidio njegovu smrtovnicu na kapiji, opet sam se slomio i nisam mogao da izdržim, počeo sam da plačem. Umjesto da im dođem na veselje, ja se opraštam od njega -  kaže Dudić za Kurir plačući i dodaje:

''Tri puta mi je pozlilo otkad sam čuo da je moj brat poginuo.''

- Imam problem s visokim pritiskom, to me često muči, a posebno kad se iznerviram ili kada su ovakve stresne situacije. Dok sam još bio u Šabanovoj kući, osjetio sam glavobolju, znao sam da je pritisak, pa sam zamolio prijatelja da me odveze u Hitnu. Tamo su mi rekli da sam kolabirao, dali mi injekciju i infuziju, pa sam onda otišao kući - kazao je Dudić za Kurir.

Dodatni stres za Dudića uslijedio je i u utorak kasno uvečer, kada su ga pozvali sin i unuci, zabrinuti jer je jedna lokalna televizija objavila da je on umro. Tokom večeri je emitirano pet njegovih pjesama s napomenom "In memoriam" (u sjećanje) jer su zaposleni s te TV stanice, vjerovatno, pomiješali Hasana i Šabana.

- Tokom noći sam dobio više od sto poziva zbog toga, valjda se pročulo. Ne mogu da shvatim da neko može napraviti toliku grešku i ljudima nanositi bol i štetu, a da ne podnese nikakve posljedice. Nisu se čak ni izvinili svojim gledaocima, kakav je to neprofesionalizam - kazao je Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.